Taylor Momsen: két lehetőségem volt, vagy meghalok, vagy továbblépek

Ismét a zene mentette meg a The Pretty Reckless énekesnője életét.

Taylor Momsen az utóbbi pár évben nem volt túl jó passzban: rövid időn belül két személyes tragédiát is átélt, melyek következtében teljesen magába fordult, és elszigetelődött a világtól. Az első csapás 2017-ben érte, mikor egy gyerekkori álma vált egyetlen éjszaka alatt rémálommá. Éppen a nagy bálványával, Chris Cornell-lel és a bandájával, a Soundgardennel turnézott, ám az egyik reggel arra a hírre ébredt, hogy a zenész öngyilkosságot követett el.

Még mindig nem tudom szavakba foglalni, mennyire összetört az eset. Egyszerűen nem voltam képes feldolgozni. Teljesen elszigeteltem magam a külvilágtól, minden koncertünket és megjelenésünket lemondtam

– nyilatkozta a Louder-nek.
A The Pretty Reckless erősebben tér vissza, mint valaha!

Aztán pont, mikor már kezdte volna összeszedni magát az énekesnő, és visszatérni a zenéhez, újabb csapás érte. Kato, a producer, akivel 16 éves kora óta dolgozott, motorbalesetben elhunyt. Taylor elmondása szerint ez volt az utolsó csepp a pohárban, és nagyon hamar egy nagyon mély gödörben találta magát.

Nagyon durva depresszióba estem. Inni és drogozni kezdtem, egy igazi roncs voltam, és nem tudtam, hogyan tudnék talpra állni. De nem is nagyon érdekelt. Nagyjából mindent feladtam, soha többet nem akartam csinálni semmit

– folytatta.

Szerencsére mára már sikerült feldolgoznia a történteket, és újra lángra lobbant a szenvedélye a zene iránt, de nem volt könnyű az ide vezető út.

Két lehetőségem volt, vagy meghalok, vagy továbblépek. Szerencsére az utóbbit választottam.

Az új korongot részben Kato inspirálta.

Saját bevallása szerint azért fordult ismét a zenéhez, mert ez az egyetlen dolog, amit ismer: tizenéves kora óta a The Pretty Reckless frontembere, és mindig is a zenélés segítette át a nehéz időszakokon. Elkezdte újrahallgatni a lemezek, amiket kiskora óta imád, hogy inspirációt szerezzen a következő albumukhoz, amiben a szívét-lelkét kiönti a rajongóiknak. A „Death By Rock And Roll” február 12-én kerül a boltok polcaira, és a banda eddigi legnyersebb és legőszintébb munkájának ígérkezik.

A címadó dal és a második kislemez, a „25” után most egy újabb ízelítőt kaptunk a korongról, méghozzá a Tom Morelloval közös „And So It Went” című szerzeményt:

A „25„-nak egyébként nemrég jelent meg a kisfilmje, melyben Taylor egész egyszerűen lélegzetelállítóan fest, ahogy estélyi ruhában, New York felhőkarcolóival a háttérben, vagy éppen egy bárban, a félhomályban énekli a dalt.

A The Pretty Reckless tavaly lépett volna fel a Volt Fesztiválon, így reméljük, hogy amint lehetséges koncerteket tartani, pótolják az elmaradt hazai bulijukat. Nem ez lett volna a banda első magyar fellépése: 2017-ben már láthattuk őket a Szigeten, ahogy az A38 sátorban okoztak egy felejthetetlen estét a teltházas közönségnek.