© Instagram / Nicki Minaj

Beperelték Nicki Minaj-t, milliókat kell fizetnie

Nem indul túl jól az év a rappernek.

Majdnem 3 éve húzódik Nicki Minaj és Tracy Chapman pere, most azonban sikerült megállapodásra jutniuk – számolt be róla a The Hollywood Reporter. Az énekesnő nem sokkal a rapper negyedik nagylemeze, a „Queen” megjelenése után kezdett pereskedésbe, mert az egyik kiszivárgott dalban engedély nélkül használta fel az 1988-as „Baby Can I Hold You” című slágerét. A szóban forgó szerzeményt, a „Sorry”-t eredetileg Minaj korongjára tervezték, ám pont azért nem került rá, mert nem kaptak rá engedélyt Champantől, aki egyébként köztudottan utálja, ha bármelyik dalát felhasználják, vagy újradolgozzák.

A rapkirálynő ennek ellenére szerette volna, ha a „Sorry” eljut a rajongóihoz, így állítólag ő maga szivárogtatta ki a rádiós DJ-nek, Funkmaster Flex-nek, és végül általa került fel a internetre. Nickinek megvolt az esélye, hogy megnyerje a pert, legfőképpen azért, mert hivatalosan soha nem került kiadásra a szám, ám most úgy döntöttek, nem húzzák tovább az ügyet. Sikerült is megállapodást kötniük Chapmannel és a csapatával, miszerint 450 ezer dollárt, azaz több, mint 132 millió forintot fizet ki az énekesnőnek.

https://www.youtube.com/watch?v=hDCSFXhZlm8

Bár ez elsőre hatalmas összegnek tűnhet, a rappernek mondhatni csak aprópénz: a Celebrity Net Worth adatai szerint ugyanis jelenleg a vagyona nagyjából 85 millió dollár, ami több, mint 25 milliárd forintnak felel meg.

Emellett Nicki valószínűleg mostanában sokkal szívesebben foglalkozik a családjával, mint a jogi ügyeivel. Pár hónapja született meg első gyermeke, akiről nemrég mutatta meg az első képeket a nagyvilágnak, és hozzátette, hogy édesanyának lenni a legcsodálatosabb dolog, ami valaha is történt vele.