Megjelent a Magashegyi Underground új albuma

„A Titkos életem befelé forduló lemez, olyan, amilyen ez az év is volt.”

Tóth Krisztina verseinek feldolgozásából készült el a magyar zenekar legújabb projektje, amely egy hosszú közös munka gyümölcse. Még 2018 elején kereste fel a zenekar a költőnőt és a közreműködés eredménye a Müpa színpadán bemutatott  „Holdfényváros – Akusztikus irodalmi kaland” című előadás lett, és a későbbi koncertjeikbe is beépítettek egyes dalokat.

Az együttműködés olyan jól sikerült, hogy mindenki érezte, lesz folytatás. Lett is! Először még a Remixek című EP-jükön adott ki a zenekar két dalt a versfeldolgozásokból, majd két videoklip is érkezett a közelgő új era-ból. Végül pedig a mai napon jelent meg a Titkos életem című album, amelyről a „dalszövegíró” Tóth Krisztina a következőt nyilatkozta:

Melankolikus, a részletek szépségén elidőző dalok születtek, amelyek bélelt, félhomályos, puha menedéket nyújtanak.

Tóth Krisztina számára bizonyára megtiszteltetés, hogy a verseit egy közkedvelt zenekar dolgozza fel és bújtatja új köntösbe. A Magashegyi Underground más kortárs költőkkel, például Závada Péterrel és Parti Nagy Lajossal is dolgozott már együtt.

Az új albumhoz Tóth Krisztina ajánlását olvashatjátok:

Micsoda év volt, te jó ég, de milyen gyönyörűen ér véget mégis ezzel a lemezzel! Hallgatjuk, dúdoljuk, és egyszer csak tavasz lesz majd, visszakapjuk a régi életünket, a nem titkosat, és visszük tovább belül mindezt, amit átéltünk.

idézetek forrása: papageno.hu