© Rockstar Photographers

Strand, Volt, Sound: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

A koncert.hu a Volt Fesztivál-Balaton Sound, Strand társalapító-főszervezőjével beszélgetett.

Lobenwein Norbert egy hosszabb lélegzetű interjúban elmélkedett a 2021-es fesztiválok sorsáról. A beszélgetés során kitért arra, hogy szerinte a Balaton Sound jövőre sem lesz megtartva, a Volt és a Strand Fesztivál közül az utóbbinak nagyobb esélye van, hiába indulásra kész mindkettő fellépősora.

Először, mint bennfentes, kérdezték arról, hogy Ő mit jósol a jövő évi koncertekről, mit gondol, vajon megtartásra kerülnek-e. A válasza megnyugtató volt.

 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények, de nem hiszem, hogy mindegyik megvalósul, és amik igen, azok sem feltétlenül úgy, ahogyan megszoktuk.

Mesélt arról is, hogy ilyenkor már javában dübörög a jegyeladás, a fesztiválok nagy részének a line upjáról már tudni egysmást. Most pedig itthon elég nagy a csend, nemzetközi viszonylatban pedig épp, hogy csurran csöppen egy két információ, hogy ki és mikor tér Európába.

Az eddigi bejelentések alapján, szinte biztosan mertük volna állítani, hogy a Balaton Sound 2021 egyik legnagyobb esélyese Megan Thee Stallion vagy Doja Cat lehetett volna, de Norbert szavaiból kivéve, örüljünk, ha lesz egyáltalán Sound, mert nem sok jót jósol neki.

Elmondása szerint tömérdek mennyiségű turistát vonz a Mol Nagyon Balaton programsorozat a nyár folyamán.

2021-re úgy készülünk, hogy sokkal nagyobb fókuszt kapjanak a kisebb és egyben a járvány szempontjából tervezhetőbbnek tűnő, 500-1000 fő körüli nívós és hangulatos események, minifesztiválok a Balaton legszebb pontjain

© Johnathan Weiner

Szerinte a legnagyobb esélye a Strand Fesztiválnak lesz 2021-ben itthon, a maga augusztus végi időpontjával. Az augusztusi fesztivál és a Volt Fesztivál fellépősora is kész. Utóbbira olyan előadók várhatóak, mint YUNGBLUD, a The Pretty Reckless vagy Lenny Kravitz.

A VOLT, Sound, Sziget esetében én mást tartanék jó stratégiának, a Strand fesztivál augusztus végi időpontja miatt látok arra nagyobb esélyt, hogy ahhoz hasonlóan valósuljon meg, ahogyan terveztük. A külföldi sztárokat már lekötöttük, pontosabban szinte mindenkit áthoztunk a 2020-as programból, igyekszünk nem változtatni a koncepción

Ebből az is kiderül, hogy jó eséllyel a hazai közönség láthatja majd Ellie Gouldingot (hivatalosan is átigazolt), a Sum 41-t (hivatalosan is átigazolt), a Milky Chance-t (hivatalosan is átigazolt), a Parov Stelart és Timmy Trumpetet is a Strandon.

© Strand Fesztivál

Norbert egyik záró gondolata a témában az, hogy lehetséges, hogy egyszerűbb lenne, ha 2021-ben főként magyar előadók lépnének fel fesztiváljainkon.

2021 főleg azoké a magyar zenekaroké, előadóké kellene, hogy legyen, akiket addigra közel egy-másfél éve nem láttunk színpadon

Ez viszont kérdéses, mennyire jönne be a hazai közönségnek.