WAP WAP WAP – Woman of the Year: Cardi B

Cardi B, Jennifer Lopez, Dolly Parton és Dua Lipa munkásságát is díjazta az idei Billboard Women in Music díjátadó

Csütörtök este zajlott a Billboard női előadókat elismerő gálája, amelynek házigazdája a 30. születésnapját ünneplő Teyana Taylor volt. A dalszerző-énekesnő nyitóbeszédében kiemelte, hogy 2020 minden viszontagsága ellenére a női előadók fényt hoztak az életünkbe, dalaikkal pedig mindannyiunkat inspiráltak.

Az estét Dua Lipa előadása nyitotta, aki a Powerhouse Award nyertese lett az idei évben. Az énekesnő a témába illő slágerét, a Boys Will Be Boys-t adta elő második albumáról, a Future Nostalgia-ról. A díjat az az előadó kapja, akinek a dalai a streaming, social media és eladási platformokon is domináltak.

Jennifer Lopez érdemelte ki az Icon Awardot, Jessie Reyez az American Express Impact Awardot, míg a one and only Beyoncé a Rising Star Awardot adta át Chloe x Halle-nek. Miley Cyrus pedig Dolly Partont, a „tündérkeresztanyját” honorálta a Hitmaker Díjjal.

Az est legnagyobb elismerését, a Woman of the Year Díjat Cardi B kapta. A rappert Tamika Palmer, az idén 26 éves korában meggyilkolt Breonna Taylor édesanyja konferálta fel. Cardi beszédében a saját példáján keresztül bátorította a lányokat, hogy merjenek küzdeni az álmaikért és ne felejtsék el, hogy mindig van remény.

A teljes díjátadót is megnézhetitek itt: