PREMIER: Így hangzik az ‘evermore’

„Not a lot going on at the moment.”, vagy ahogyan Taylor Swift mondaná, elkészült legújabb lemeze. A mai nap ugyanis az énekesnő kiadta legújabb stúdió albumát „evermore” címmel.

A korong, amit Taylor tegnap jelentett be, idei nyolcadik albumának testvére, így egy hasonlóan elvont, rejtélyekben gazdag kiadványt kaptunk az énekesnőtől. A dalok hangzásvilága néhol tragikus, idilli avagy romantikus, ami az idei évhez kifejezetten jól illik. Swift 13-án tölti be harmincegyedik életévét. Elmondása szerint ez a kedvenc száma visszafele, így azt gondolta, adja magát a dolog, hogy rajongóit meglepje ezen alkalomból, méghozzá egy teljesen új albummal. A dalokat a 2020-as karanténban töltött időszakban kezdte el írni. Egyik felét már ismerjük, „folklore” címmel ugyanis már nyáron megjelent egy lemeze, ami azóta az év egyik legeladottabbjaként van számontartva. Az amerikai Billboard 200 listán azóta is a top 10-ben díszeleg, most pedig érkezik a folytatás. Taylor így nyilatkozott:

Sokan töltjük idén az ünnepeket egyedül, így ez az album segíthet feldolgozni a nehéz időszakot, miközben hiányoznak szeretteink

– írta közösségi oldalain az énekesnő.

A standard verzió tizenöt dalt tartalmaz, míg a deluxe verzió plusz két dalt. Három közremáködő előadó is megjelenik az albumon, köztük Haim, The National és a folklore-on is megjelenő Bon Iver. A dallistát itt láthatjátok:

Taylor ismét hozza a tőle megszokott részletességgel kidolgozott érzelmeket, a csodálatos dalszövegeket, melyekkel talán mindannyian tudunk azonosulni, akik hasonlóan nehéz időszakot éltünk át a 2020-as év során.
Már a nyitódal közli velünk, miről is fog szólni a track-ek által leírt történet. A „willow„, aminek videóklipje már megjelent, itt érhető el:

Nehéz olyan dalt választani a CD-ről, ami ne ragadna magával. A legjobbak között ott vannak a kollaborációk mellett a ‘tis the damn season, champagne problems, melyek talán a legkülönlegesebb szóló trackek a lemezen. Neked melyik a kedvenced? A teljes evermore itt éritek el: