Légy te is szerző a MUSICDAILY vendégtoll programjában!

Közeleg az új album, de előtte még egy könyvet ad ki Lorde

A “Going South” jövő februárban jelenik meg.

Újabb emailt küldött a rajongóinak Lorde, melyben elárulta: közeleg a harmadik nagylemeze, de előtte még egy könyvvel kedveskedik nekik. Az énekesnő 2019 elején utazott el az Antarktiszra, a “Going South” nevű kiadványt pedig ez inspirálta, és erről az útjáról tartalmaz képeket és élménybeszámolókat több, mint 100 oldalon keresztül.

Amióta csak megtanultam olvasni, teljesen lenyűgözött a kontinens, az utóbbi években pedig, ahogy egyre környezettudatosabb kezdtem lenni, újból felerősödött bennem ez az érzés

– áll a levélben.

Azt is megtudhattuk, hogy az új lemezt is részben ez a kirándulása ihlette:

Mikor az Antartktiszra utaztam, még nem kezdtem el írni a következő albumom. Ez az út döbbentett rá, hogy mennyire vágytam arra, hogy ellátogassak egy teljesen új világba. 

Az énekesnő szerint a lemezek is a saját kis világukban léteznek, a fagyos kontinens pedig megadta neki az első löketet, hogy elkezdjen dolgozni a harmadik korongján. És hogy mikor érkezik? Pontos dátumot még nem árult el, csak annyit, hogy hamarosan.

Ez a könyv tökéletes előfutára az albumnak.

A “Going South” februárban jelenik meg, de ide kattintva már elő lehet rendelni, az első 500 példányhoz pedig egy Lorde által dedikált képeslap is jár. Az ára 30 dollár, a teljes nettó bevételt pedig egy, az Antarctica New Zealand által létrehozott ösztöndíj alapnak adományozzák az éghajlatváltozás tanulmányozása céljából.