15 dolog, amit tudnod kell Michael Cliffordról

Tudtad, hogy először utálta Luke-ot?

Michael Cliffordot 6 éve ismerte meg a nagyvilág a 5 Seconds of Summer tagjaként. A banda 2014-ben jelentette meg az első kislemezét, mely egyből a hazájuk, Ausztrália, és az Egyesült Királyság slágerlistájának az élére ugrott, azóta pedig nincs megállás. A tervek szerint jövőre Magyarországon is koncertező csapat eddig 4 lemezt és számos turnét tudhat maga mögött, emellett pedig fanok milliói imádják őket. Íme 15 érdekesség, amit érdemes tudni a gitárosukról, Michaelről. 

1. Egy Sydney melletti kisvárosban született

Michael Quakers Hill-ben, egy Sydney melletti kisvárosban született és nőtt fel. A település nagyjából 40 kilométerre található a nagyvárostól, és mindössze 27 ezren lakják. 

2. Harmadikas korában ismerkedett meg Calummal

Két bandatársával is általános sulis korában ismerekedett meg, a legkorábban pedig Calum Hooddal, méghozzá a harmadik osztályban, és egyből jó barátok lettek…

3. …nem úgy, mint Luke-kal!

Manapság valószínűleg senki nem gondolná, hogy a 4 srác közül bármelyikük valaha is utálta volna a másikat, pedig de. Michael és Luke hetedikes korukban ismerkedtek meg, szintén az iskolában, és saját bevallásul szerint egy teljes évig ki nem állhatták egymást! Szerencsére ennek az ellenszenvnek mára már nyoma sincs.

4. Asthont ismerte meg utoljára a bandából

Ashtont pár évvel Calum és Luke után, 9. osztályban ismerte meg egy közös barátjuk által. 

5. A Guitar Hero segítségevel tanult meg gitározni

Mint minden zenész, ő is volt egyszer amatőr, és el kellett kezdenie valahol. Michael számára ez a Guitar Hero játék volt, mit több, ennek a hatására kezdett el érdeklődni a zene iránt és tanult meg gitározni 8 évesen.

6. A gitárt szerette, minden mást utált

Miután érdeklődést mutatott a zene iránt, a szülei elkezdték zongora- és énekórákra járatni, ám hamar abbahagyta ezeket, mivel saját bevallása szerint utálta őket. Egyedül a gitár foglalkoztatta, így 11 évesen megkapta élete első akusztikus gitárját, később, középsulis korában pedig a templomi kórust kísérte a hangszeren.

7. Rengeteget lógott a suliból

Mondhatni, Michael nem volt egy mintadiák: nem igazán szerette az iskolapadot koptatni, ennek következtében pedig rengeteget lógott a suliból. A hiányzásai miatt a 10. osztály után ott is hagyta az egészet, helyette pedig inkább egy szakiskolát végzett el.

8. Depresszióval és szorongással küzd

Egészen fiatalkora óta küzd a depresszióval és a szorongással, ezért is tartja annyira fontosnak, hogy nyíltan beszéljen ezekről a problémáiról:

Rengeteg rajongónk van, és biztos vagyok benne, hogy sokan küzdenek közülük hasonló dolgokkal. Ha csak egy embernek tudok segíteni, már megérte beszélni róla. Tudom, hogy mindenki ezt mondja, de ennek az az oka, hogy tényleg így van.

9. Koncert közben megégette az arcát

A 2015-ös Rock Out With Your Socks Out turnéjuk londoni állomásán a She Looks So Perfect végén, a ráadás előtt rosszkor lépett rossz helyre, és a színpad elejéből kicsapódó lángok megégették a haját és az arca egy részét. Hogy hogyan emlékezett vissza az esetre?

Nem jó helyre léptem, és nem volt elég idő arra, hogy leállítsák a lángokat. Nem is értem, miért olyan furcsa szögben csapódtak ki! Nem magyarázták el nekünk rendesen a dolgokat… vagyis de, csak nem figyeltünk oda!

Szerencsére nem lett komolyabb baja, és tudta folytatni a turnét. Valószínűleg azóta pedig extrán odafigyel, mikor a pirotechnikáról magyaráznak neki!

10. A Covid miatt kellett elhalasztania az esküvőjét

2016 eleje óta van együtt a modell Crystal Leigh-jel, 2019 januárjában pedig meg is kérte a kezét. Az esküvőt idén januárra tervezték, ám a vírushelyzet miatt kénytelenek voltak elhalasztani.

11. Nem akármilyen villában lakik

Hosszú utat tett meg a pár tízezer fős ausztrál kisvárosból, ahol született, és mára már egy 2 millió dolláros Los Angeles-i luxusvillában lakik. A ház 8 hálószobával, 10 fürdővel, egy nyárikonyhával, egy medencével van felszerelve, mellette pedig egy hatalmas vendégház is található. Az ingatlant egyébként nagyjából 2 éve vásárolta. 

12. Ezt a nevet adta volna a bandának

Michael elmondása szerint, ha nem 5 Seconds of Summer lett volna a nevük, ő legszívesebben Bromance-nek hívta volna a bandát. 

13. Imádja a hosszú sétákat a tengerparton

Valószínűleg ezzel mindenki tud azonosulni.

14. Az eredeti hajszíne szőke

Számtalanszor festette már be a haját különböző színekre, így volt már rózsaszín, kék, fekete, vörös, vagy éppen narancssárga is, de az eredeti hajszíne szőke.

15. Mi félelmetesebb, mint több tízezer ember előtt fellépni?

Csupán párszáz ember előtt fellépni. Michael bevallása szerint sokkal jobban izgul, mikor egy kisebb tömegnek zenél, mint mikor egy több tízezer fős aréna színpadán áll.