Elkezdte újra felvenni a régi lemezeit Taylor Swift

Hamarosan érkeznek az újrakiadások.

Mostanra már szinte mindenki hallhatott a Taylor Swift és Scooter Braun közti feszültségről, ami abból adódott, hogy a menedzser és üzletember az énekesnő tudta nélkül vásárolta meg a régi zenéinek a mastereit, úgy, hogy Taylornak erre lehetősége sem volt. Természetesen, szokásához híven nem hagyja magát a sztár, és más módon próbálja visszaszerezni az irányítást régi lemezei felett: JoJohoz hasonlóan újra felénekli és kiadja őket.

Most egy újabb csavar történt az ügyben, ugyanis Scooter továbbadta a mastereket egy Shamrock Holdings nevű cégnek, ezt pedig ismét az énekesnő tudta nélkül. Ennek kapcsán Taylor egy hosszas üzenetet írt közösségi oldalaira, melyben kifejtette: Scooter csapata egy titoktartási szerződéssel próbálta meg elhallgattatni őt, de ezt nem volt hajlandó aláírni, így esélye sem volt megvenni régi munkásságát. 

A jogi csapatom azt mondta, ez abszolút nem normális, és még soha nem láttak ilyen ügyben ilyen szerződést. […] Még csak egy árat sem kaptunk. Ezek a masterek számomra nem voltak eladók

– áll a közleményben.

Mivel az új tulajdonosok is kapcsolatban vannak az üzletemberrel, és Braun még hosszú évekig fog profitálni az énekesnő régebbi albumjai bevételéből, így, ezen feltételek mellett velük sem hajlandó együtt dolgozni.

Azért egy jó hír is áll a közleményben:

Nemrég elkezdtem újra felvenni a régi lemezeimet, ez a folyamat pedig már most nagyon izgalmasnak bizonyul, és kreatív szempontból büszkeséggel tölt el. Rengeteg meglepetést tartogatok nektek. 

A Lover az első album, melynek az eredeti mastereinek Taylor a tulajdonosa.

Taylor levelében a rajongóinak is megköszönte a támogatást az ügyet illetően, és hozzátette: alig várja, hogy hallhassák, amit megálmodott nekik. A hírt követően Twitteren világtrend lett a “we love you Taylor”, vagyis “szeretünk, Taylor”. 

Az énekesnő az első hat lemezéből – “Taylor Swift”, “Fearless”, “Speak Now”, “Red”, “1989”, “Reputation” – készít újrakiadást.