Előttem az élet- filmajánló

Az olasz színészlegenda Sophia Loren utoljára 1991-ben nyert Oscar-díjat teljes munkásságáért. Most, közel harminc évvel később újra esélyes a legnagyobb filmes elismerésre a Netflix legújabb produkciójában nyújtott alakításával.

A 86 éves színésznő Madame Rosa szerepében, egy délolasz kisváros régen visszavonult örömlányaként tűnik fel, aki sorstársai elhanyagolt gyermekire vigyáz idős korában. A holokauszt túlélő hölgyet azonban egy nap egy árva szenegáli bevándorló kisfiú rabol ki, akit ő később a gyámsága alá vesz. Innentől kezdve az eleinte távolságtartó fiú, Momo megnyílik a hölgynek és egyre szorosabb viszony alakul ki közöttük.

A történet első hallásra talán nem tűnik izgalmasnak, de nem is ebben rejlik a film varázsa. Sophia Loren ismét megcsillogtatja legendás színésztehetségét olyan gyermekszínészek társaságában akik sokszor mosolyt csalnak az arcunkra és igen csak méltóak a szereplésre. Loren alakítását erősen díjesélyesnek tartják a filmkritikusok, már csak ő miatta is érdemes megnézni a fia által rendezett alkotást, mely egészen biztosan jelölést szerez majd a legjobb nemzetközi film kategóriában is a jövő évi Oscar- ceremónián. A film gyönyörű, Diane Warren által írt Io sì című betétdalát a méltán híres olasz énekesnő, Laura Pausini szolgáltatja és szintén esélyesnek tartják a szoborra.

A film hivatalos előzetese