© Braden Summers

Minden, amit tudunk a Riverdale 5. évadáról

Nem csak a zeneiparnak, de a sorozat- és filmiparnak is betett a koronavírus járvány. A Riverdale azon szerencsétlenül járt sorozatok egyike volt, melynek le kellett állítani a forgatását – ezt pedig a negyedik évad utolsó részei bánták.

Először is, mint ahogy fentebb is említésre került, a negyedik évad munkálatai egyik napról a másikra álltak le, ezért is történhetett, hogy a szokásos 22 rész helyett, egy csonka, 19 részes évadot toltak az arcunkba a készítők. Pont az a rész maradt ki, melyet a legjobban várt a nézőközönség, ugyanis az ötödik évad majd egy időugrással kezdődik majd. A maradék pár rész így áttolódott az ötödik évad elejére – itt kérdéses, hogy ezzel kitolódik-e az új etapnak epizódszámai, vagy összesűrítik az eseményeket és a szokásos 22 részes megoldással találkozunk majd. Annyi biztos, hogy az ötödik évad elejére került át az egyik legnagyobb csavar, mégpedig az, hogy Skeet Ulrich karakterét, FP Jones-t kiírják a Riverdale-ből.

https://www.youtube.com/watch?v=FqWiIWJCzwk

Jó hír, hogy a forgatás elkezdődött és kedvenceink keményebben dolgoznak, mint valaha, hiszen már ősz elején visszatértek a forgatás helyszínére és munkába kezdtek. Erről pedig cikkeztünk is, hogy milyen szigorú fertőtlenítési szabályok vannak, például milyen löttyöt kell inniuk mielőtt egy csókjelent leforgatására kerülne sor.

A szereplőgárda

Az biztos, hogy legnagyobb kedvenceink, Archie (KJ Apa), Jughead (Cole Sprouse), Veronica (Camila Mendes), Betty (Lili Reinhart) mindenképp az állandó szereplők közé fog tartozni, hozzájuk csatlakoznak még az állandó mellékszereplők is, mint Kevin (Casey Scott), Cheryl (Madelaine Petsch), Toni (Vanessa Morgan), Reggie (Charles Melton). Az új évadban a visszatérő szereplők közé fog tartozni Fangs is (Drew Ray Tanner), akivel így lényegesebben többet fogunk találkozni.

Természetesen a változatos gárdából biztosan eltávoznak páran, ilyen a fentebb is említett FP, aki elmondása szerint kifulladt, kreativitása elérte a csúcsot, nem lát több fantáziát karakterében. Rajta kívül sajnos még egy meghatározó szereplőtől el kell búcsúznunk, mégpedig a Hermione Lodge-t játszó Marisol Nichols-tól.

Nagyon hálás vagyok Skeet-nek és Marisolnak is elképesztő munkájukért a sorozatban az elmúlt 4 évben, mindannyian a legjobbakat kívánjuk nekik a jövőben. Természetesen mind a kettőjük számára nyitva állnak a jövőben majd a Riverdale kapui

– nyilatkozta a show kreátora.

Arról egyelőre pontos információnk nincs, hogy mi lesz Ashleigh Murray-el és Josie-val, hiszen a sorozat spin-offja, a Katy Keene megbukott, második évad pedig nem készül majd belőle, így kérdéses, hogy mi lesz a karakter sorsa.

Új karaktereket is megismerhetünk majd, többek közt Pop Tate unokáját, Tabitha-t, akit Erinn Westbrook személyesít majd meg, akit a „Glee: Sztárok leszünk”, illetve az „Insatiable” c. sorozatok nézői ismerhetnek már.

A cselekmény

Bombaként robbant a hír, hogy egy óriási, 7 éves időugrást terveznek a készítők. A negyedik évad a középiskola utolsó évét ölelte fel, így a felsőoktatási tanulmányokat is átlépjük majd, kedvenceink pedig felnőttként térnek vissza a tévéképernyőkre valószínűleg. Lili (Betty) elmondása szerint

újra lett gondolva a show… egy olyan karaktert fogok eljátszani, aki közelebb áll a valós koromhoz, nem pedig egy 18 éves lányt, majdnem 30 évesen…

– Lili Reinhart.

Az ominózus szalagavatóbál jelenetre sem került sor a 4. évadban, ami egy igazán drámai és intenzív lezárása lett volna az etapnak – így biztosan ütősen kezdődik majd az ötödik évad.

hiába forgattuk le a 20. részt, melyben megtörténik a bál, túlságosan sok lett volna lelkileg a nézőknek, így a következő évadra toltuk

– árulta el a Deadline-nak a show készítője

Cseresznye a tejszínhabon, hogy Toni karaktere majdnem egy egész epizódot kap, mely szintúgy a negyedik évad utolsó részei közül lett volna egy. Na meg persze nem is a Riverdale-ről beszélnénk, ha nem látnánk Archie-t ennyiszer félmeztelenül.

Mikor érkezik?

Ideális esetben, már júliusban élvezhettük volna a sorozat legújabb részeit, viszont most ez a járványhelyzetre való tekintettel igazán elcsúszott, hiszen csak jövőre, 2021. január 21-én tekinthetjük meg az első részt az ötödik évadból, mely, mint tudjuk a maradék 3 résszel fog nyitni, ami megmaradt a 4. évadból. Utána pedig a szokásos egyhetes időszak következik a következő részig. Valószínűleg itthon a Netflixre is a szokásos, hetiben fog felkerülni majd.