© Magneoton

„Óriási dolog, amikor elismerik és szeretik az ember munkáját” – exkluzív interjú Metzker Vikivel

Metzker Vikit valószínűleg nem kell itthon bemutatni senkinek: A „Címlaplány” című műsorban figyelt fel rá egész Magyarország, majd playmate-ként aposztrofálták, később pedig megalapozta nevét a zeneiparban is. Ez pedig olyan mesterien sikerült számára, hogy már több, mint 10 éve a szakmában van, Magyarország legnépszerűbb és legismertebb lemezlovasaként tartják számon, valamint szinte az egész világot végigturnézta.

Nem véletlen, hogy most csíptük el egy rövid beszélgetésre, hiszen egyik élete legnagyobb elismerését kapta meg az elmúlt hetekben, ugyanis jelölték az MTV European Music AwardsLegjobb magyar előadó” kategóriában. Ha maga a jelölés nem lenne elég, Viki az egyetlen női szóló előadó a kategóriában, így mondhatni ez önmagában is egy győzelem számára. Eddigi munkásságáról, az érzéseiről a jelöléssel kapcsolatban és terveiről beszélgettünk a lemezlovassal – exkluzív interjú Metzker Vikivel.

© Magneoton
A magyar mainstream zenébe már évekkel ezelőtt bevésted a neved. Ez alatt az idő alatt megannyi kollaborációt hallhattunk tőled, mit emelnél ki, mi a kedvenc részed amikor egy (vagy több) másik előadóval dolgozol együtt?

„Nagyon sok kedvencem van, mindegyik kollab különleges számomra! A legkedvesebbek az elmúlt egy évből Dukai Regina és Miss Mood közreműködésével készült „Titok” című dalunk, Giajjenoval közös „Beton” duettünk, de a HRFLOW-s vagy Curtises közös dalom is nagyon közel áll a szívemhez. Ez az év megannyi szerelem projekt elkészítésével telt…”

Imádom magát a stúdió felvétel folyamatát, de a legjobb része a klipforgatás, hiszen ott teljesedik ki a komplett dal.

Sikert sikerre halmoz Viki, ugyanis tavaly berobbant a „Rhythm of The Night” c. slágere, majd egy nemzetközileg is ismert és elismert énekesnő, a Strand Fesztivált is megjárt Anne-Marie dalának hivatalos remix verziójának elkészítésére kérték fel. A feladatot pedig mondhatni túl is teljesítette, hiszen egyből kettő változatot is készített a „To Be Young” c. dalhoz.

Gratulálunk a nemzetközi sikerekhez a „Rhythm of The Night”-tal! Ahogy pörgettem végig a dalaidat, egy dolog feltűnt: teljesen mással próbálod megfogni a hazai, illetve nemzetközi közönséget. Magyar dalaidban énekelsz és rappelsz is, a külföldi piacra készültekben inkább a house és dance stílusjegyeket, remixeket részesíted előnyben. Ez tudatos? Direkt bontod ketté a két piacot?

„Köszönöm szépen! 🙂 Természetesen szándékos. Mivel rengeteg stílust szeretek, ezért igyekszem kipróbálni magam több zenei világban.”

Amíg itthon inkább az énekesi karrierem építgetem a DJ-zés mellett, addig külföldön a produceri oldalam igyekszünk előtérbe hozni. Próbálok több lábon állni szakmán belül. 🙂

„Hatalmas megtiszteltetés és nagy kihívás volt. Azért is készült két remix, hogy biztosra menjünk… szerencsére mind a két verzió annyira tetszett a kiadónak, hogy Magyarországon egyedüli hivatalos remixekként jelenhettek meg.”

Most vasárnap kerül megrendezésre az MTV EMA, melynek valamilyen szinten hazánk is házigazdája. Az eszméletlen díjátadó idén Budapestről és Londonból is jelentkezik majd, előbbiben Palvin Barbi kalauzolja el a nézőket, utóbbiban pedig a Little Mix, akiknek első koncertfilmjük a hónap végén itthon is bemutatásra kerül. Életében először jelölték Vikit egy ilyen rangos díjra, melynek természetesen nagyon örül. Amikor kérdeztük róla, elárulta, alig bírja elhinni, hogy ténylegesen a jelöltek között van, egészen kislánykora óta erről álmodozott.

Óriási boldogság és büszkeség fogott el, hiszen a világ egyik legrangosabb zenei díjátadójáról beszélünk. Kislánykoromtól kezdve vágytam egy hasonló volumenű jelölésre és ez most megvalósult. Ezt önmagában is egy óriási sikernek élem meg! 🙂

Kvázi végigturnéztad a világot. Emberek ezreinek aranyoztad már be az éjszakáit a DJ setjeiddel. Van esetleg olyan este, ami számodra is felejthetetlen volt? Ha igen, miért?

Persze, hogy van! Pár évvel ezelőtt a világ egyik legnagyobb és legnépszerűbb klubjában zenélhettem Ibizán, a Privilege-ben, 15 ezer ember előtt.

© Magneoton
Mire vagy a legbüszkébb eddigi karriered során?

„A közönség és szakmai díjaimra. Óriási dolog szerintem, amikor mindkét fronton elismerik és szeretik az ember munkáját. Azaz nem is munkának, hanem inkább hivatásnak, szerelemnek nevezném. Én a közönségemért zenélek, tehát bármilyen elismerés, amit tőlük kapok, óriási pozitív energia és visszacsatolás, hogy jó az út, amin járok.”

Mik a terveid a jövőre nézve? Van már kilátásban új dalod?

„Igen, folyamatosan dolgozom valamin. Ebben az évben egy női előadóval duettezem majd, róla még nem beszélhetek. 🙂 2021 első felében pedig a BSW-vel érkezik majd egy közös dal, amit már szintén nagyon várok!”

További érdekességekért, dalokért és videókért keresd fel Metzker Viki hivatalos oldalait!