Minden, amit eddig tudunk “Az árva” előzménytörténetéről

Isabelle Fuhrmant újra Estherként láthatjuk a mozivásznon. 

2009-ben került a mozikba Az árva című pszichohorror, melynek a végén egy igencsak meghökkentő csavarnak lehettünk szemtanúi: a történet szerint ugyanis Kate és John, miután halva születik a harmadik gyermekük, örökbefogadnak egy 9 éves orosz kislányt, Esthert. A családi idill azonban sokkoló fordulatot vesz, mikor kiderül, hogy az árva valójában egy 33 éves sorozatgyilkos, aki egy ritka rendellenesség miatt néz ki úgy, mint egy gyerek. A film most, több, mint egy évtized elteltével folytatást kap, pontosabban az előzménytörténetét ismerhetjük meg.

Még februárban jelentették be, hogy érkezik a folytatás William Brent Bell rendezésében. Az eredeti filmet nem ő rendezte, viszont olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint Stay Alive – Ezt éld túl!Az ördög benned lakozik, vagy A fiú. A forgatókönyvért David Coggeshall felel, a produceri feladatokat pedig David Leslie Johnson-McGoldrick látja el. 

A főszerepben ismét Isabelle Fuhrmant láthatjuk majd, aki több díjat is nyert csupán 12 évesen az eredeti filmben nyújtott alakításáért. Hogy hogyan fogja hitelesen eljátszni a most 23 éves színésznő a 9 évesnek tűnő Esther karakterét? A filmkészítők szerint a smink és a relatív nagyság helyes beállításának technikájának a kombinációjával fogják ezt elérni. A szereplőgárdához csatlakozott Julia Stiles is, aki a 2009-es alkotásban nem szerepelt. 

A film az eredeti tervek szerint Esther címmel jelent volna meg, ám ezt mostanta megváltoztatták Orphan: First Kill-re. A forgatás ebben a hónapban vette kezdetét, arról viszont egyelőre nincs hír, mikorra tervezik a premiert, ahogy a cselekményről sem.