© Alasdair McLellan

Sam Smith minden eddiginél sokszínűbb albummal rukkolt elő

A Love Goes anyaga az utóbbi két évben született, és minden, rajta szereplő dalnak külön története, személyisége van. A brit énekes nem mindennapi gárdát toborzott a felvételekhez: többek között Steve Mac (Ed Sheeran) , Shellback / MXM (Robyn, P!nk, Britney Spears), Labrinth és a Disclosure-ből ismert Guy Lawrence is közreműködik a lemezen.

Az elmúlt két év volt életem leginkább kísérletező időszaka, mind a magánéletemet, mind a zenei karrieremet illetően. Minden stúdióban töltött napon az volt a célom, hogy a csúcsra törjek, és leküzdjem az eddigi korlátaimat. Az eredmény pedig varázslatos, terápiás, és nagyon élvezetes lett! Semmi bűntudat, semmi szégyen, csak az ének, a tánc és az alkotás iránti szeretetem töltötte ki a napjaimat. Hálás vagyok mindenkinek, aki támogatta a kreativitásomat, és engedte, hogy az legyek, aki éppen azon a napon lenni szerettem volna… Remélem, mindenki nyitottsággal fogadja majd ezeket a dalokat, és úgy kezeli őket, mintha különböző virágok lennének egy kertben. Csak élvezzétek a szépségüket, próbáltam én sem túl komolyan venni magam, miközben megírtam őket! Engem mindig megmosolyogtatnak, és remélem, titeket is

– mesélt az alkotói folyamatról az Oscar- és Grammy-díjas Sam Smith.

A lemez sokszínűségét mutatják a róla korábban megjelent dalok is: a My Oasis, a Demi Lovatoval közös I’m Ready, a Dancing With A Stranger , a How Do You Sleep?, a To Die For és a Diamonds mind különböznek egymástól, összességében mégis belesimulnak az album egységébe.

Sam Smith egy exkluzív live stream koncerttel ünnepli a Love Goes megjelenését: a mai napon visszatér a legendás Abbey Road Studiosba, ahol az új dalok mellett korábbi slágereit is meghallgathatják a rajongók.