A szerelem fájdalmát zenésítette meg a Latency

19-re lapot húztak és óriásit nyertek. A Latency legújabb klipjében előkapta a klasszikus csellót, hozzádobott egy lüktető alapot, ezt pedig megfejelte egy igazán mély tartalmú dalszöveggel.

A dalt egy olyan szerelem ihlette, ami nem teljesülhetett be és végül csak fájdalmat okozott. Számunkra dalszöveget írni olyan, mintha egy naplót vezetnénk. Olyan dolgokat vetünk papírra, amikről egyébként ilyen mélységben talán soha nem is beszélnénk

– mesélte az énekesnő.

Andi a klipben megmutatta, hogy nem csak hangja varázslatos, hanem csellótudása is megkérdőjelezhetetlen, már gyerekkora óta játszik. Az alkotók elmondása szerint már régóta érlelődött bennük a gondolat, hogy a trap jegyeibe hogyan illeszthető bele egy ilyen klasszikus hangszer. Erre tökéletes válasz a Tánc a napsütésben című szerzeményük.

A céljainkra fókuszálunk, de közben azért igyekszünk néha megállni, és észrevenni a jelenben a boldogságot, az apró dolgokat az alkotás során, hiszen ez egy csodálatos folyamat. Ha ezt nem tennénk, akkor idővel a felszabadult alkotás helyett elkezdenénk munkaként gondolni a zenére, ami nálunk szóba se jöhet. Mi adni szeretnénk úgy, hogy közben jól érezzük magunkat

– tette hozzá Tomi.

A dalhoz egy perfekt klip is készült, amelyet Makk Vata jegyez. A készítők igyekeztek kiemelni a téma mélységét, így a füstös és viharos hátterekhez kontrasztos látványt terveztek, ami még jobban kiemeli a tartalmat.

Alig egy éve, egy zenei szakmai fórumon talált egymásra a Latencyt alkotó Tomi és Andi, de máris megnyerték a Petőfi Rádió „Saját zenéd” versenyét. A zseniálisan friss formáció a líra és trap elemeit vegyítik szerzeményeikben, melyet egy cseppnyi poppal egészítenek ki. Dalaikban rendszeresen feltűnnek a klasszikus hangszerek is, amivel még egyedibb hangzást adnak dalaiknak.