The Vamps: a kezdetekben nem kérdezte senki, mit jelent számunkra a zenénk

Megérkezett a The Vamps srácok legújabb korongja, a Cherry Blossom!

Augusztusban jelent meg a The Vamps srácok első kislemeze 2018-óta, mely egyből a legújabb lemez, a Cherry Blossom beharangozója volt. Ekkor azt nyilatkozták, hogy mindenképp szükségük volt egy kis nyugalomra és szünetre, hogy felfedezhessék igazi értékeiket és megtalálják az útjukat is.

Úgy tűnik ez sikerült, hiszen nagyon pozitívan és boldogan nyilatkoznak a kiadványról, melyben karrierjük során először ők hoztak meg minden fontos döntést. A Cherry Blossom azért is különleges, mert nem csak minden hangszeren játsszanak a fiúk, de a vizuális élményekért is teljes mértékben Ők a felelősök.

Újjászületés

Ez is lehetne az új korong mottója, hiszen teljes mértékben olyan, mintha egy új bandát láthatnánk a szemünk előtt: felnőttek és készen állnak irányítani is. Nagyon sokat kockáztatnak a stílusuk megreformálásával, tisztában vannak azzal, hogy nem mindenkinek fog tetszeni az új irány.

Szerintem az idő előrehaladtával mi is változunk, kvázi egy új verzióját láthatják maguknak a rajongóink. Természetesen lesznek olyanok, akiknek nem igazán fog bejönni az új zenénk, akik eddig folyamatosan támogattak minket, és ez ugyanúgy érvényes fordítva is. De mindenképp olyan zenét szerettünk volna csinálni, ami a jelenlegi élethelyzetünket írja le.

Tristian elmondása szerint nem csak ők, de követőbázisuk is velük együtt nőtt fel, természetes, ha más a zenei ízlésük mára.

A sajtóvisszhang is teljesen más, ha a The Vamps-ről beszélünk 2020-ban. James elmondása szerint sokáig úgy érezték, nem igazán a zenéjük (és a kapcsolatuk azzal) iránt érdeklődnek az újságírók.

A kezdetekben meg sem kérdezték tőlünk, hogy mégis mit jelent nekünk a saját zenénk, a saját dalaink. Valamiért az volt a természetes mindenki számára, hogy minket nem is igazán érdekel a zene, amit készítünk, ami természetesen sosem volt igaz. Kifejezetten jó érzés, hogy a mostani interjúink során az emberek látják, mennyi energiát fektetünk bele a munkánkba.