5 dolog, amit tudnod kell Jiminről

Tudtad, hogy két éve ő a világ legnépszerűbb idolja?

Park Ji-min, művésznevén csak Jimin 2013-ban robbant be a köztudatba a világ egyik leghíresebb fiúbandája, a BTS tagjaként, azóta pedig nincs megállás. A K-pop csapat az évek során sikert sikerre halmozott, az énekes/táncos srác pedig szólóban is több rekordot döntött meg. Íme 5 érdekesség, amit érdemes tudnod Jiminről.

1. Már a BTS előtt is képzett táncos volt

Már középiskolás kora előtt is táncórákra járt a szülővárosában, Busanban található Just Dance Academy-be, ahol főként a popping és a locking stílust képviselte, majd a helyi művészeti gimiben kortárs táncot tanult. Itt javasolta neki az egyik tanára, hogy menjen el egy meghallgatásra, végül így kötött ki a Big Hit Entertainmentnél. A sikeres meghallgatást követően a Korean Arts High Schoolban folyatta tanulmányait, ahonnan 2014-ben ballagott el.

2. Több rekordot is döntött a szólózenéjével

Három szólódala, a Serendipity, a Lie, és a Serendipity (Full Length Edition) is átlépte az 50 milliós hallgatottságot Spotify-on, ezzel pedig ő lett az első koreai előadó, akinek 3 szólódala is elérte ezt a mérföldkövet. Drake rekordját is megdöntötte 2018-ban, mikor a Promise című száma a 24 órán belül legtöbbet lejátszott track lett a Soundcloudon. 

3. Soha nem adja alább a tökéletesnél

A BTS Burn the Stage című dokumentumfilmjében árulta el, hogyha csak a legapróbb hibát is elköveti a színpadon, iszonyat rosszul érzi magát utána:

Mások azt mondanák, nem nagy ügy, de engem egy apró kis dolog is borzasztóan stresszel, szinte bűnösnek érzem magam miatta. Főként azért, mert utólag már semmit sem tehetek ellene.

4. A legnépszerűbb idol

Gallup Korea éves felmérése szerint 2016-ban a 14., 2017-ben a hetedik, 2018 és 2019-ben pedig az első legnépszerűbb idol volt Jimin. Ezt az eredményt a közösségi média is tükrözi: két éve ő volt a nyolcadik zenész, összességében pedig a kilencedik híresség, akiről a legtöbbet tweeteltek, emelett pedig a The Guardian minden idők tizenhetedik legjobb fiúbanda tagjának választotta. 

5. Szívügye az oktatás támogatása

Amellett, hogy irtó tehetséges énekes és táncos, rengeteget jótékonykodik, és mindig igyekszik támogatni a közösségét. 2016 és 2018 között a volt általános iskolájának állta az egyenruha költségeit, majd mikor bezárták a sulit, a ballagó egyenruhák mellett minden tanulónak dedikált lemezeket küldött. Tavaly 100 millió wont, azaz több, mint 26 millió forintot adományozott a busani oktatási minisztériumnak a szerény körülmények között élő diákok támogatására, idén júliusban pedig ugyanennyi pénzből ösztöndíj programot indított a Jeonnam Future Education alapítvánnyal karöltve a tehetséges, de szegény családból származó tanulók számára.