“Lady Gaga elsőre szinte teljesen hétköznapi embernek tűnik” – exkluzív interjú Sia Zamival

Hogy milyen érzés a világ egyik leghíresebb énekesnőjének a klipjében szerepelni? Sia Zami tudja rá a választ! A teheráni születésű srác egészen kiskora óta színész szeretett volna lenni, és mivel ekkor nem volt Hollywoodban olyan ember az ő etnikumából, akire felnézhetett volna, nagy álma volt, hogy arra inspirálja a hozzá hasonló tehetséges fiatalokat: higgyenek magukban, és kitartóan kövessék az álmaikat.

Eddigi karrierje egyik fénypontja, hogy szerepet kapott Lady Gaga legújabb, 911 dalához készült kisfilmjében, de az egészen biztos, hogy nem most hallottunk róla utoljára. Sia mesélt nekünk a inspirációiról, a jövőbeli terveiről, elárulta, mi volt az első benyomása Gagáról, és azt is, hogy mi volt a legviccesebb baki, ami a forgatás során történt – exkluzív interjú Sia Zamival. 

Mikor döntötted el, hogy színész szeretnél lenni, és ki, vagy mi inspirált a legjobban?

Mióta csak az eszemet tudom, színész szerettem volna lenni. Már kisgyerekként is történeteket találtam ki, aztán eljátszottam őket. Akkoriban egy ember sem volt Hollywoodban az én etnikumomból, akire felnézhettem volna, ez pedig hatalmas löketet adott. Remélem, inspirációt tudok majd nyújtani a hozzám hasonló fiatalok számára, hogy kövessék az álmaikat, és higgyenek benne, hogy igenis van helyük a filmiparban.

Mikor épp nem dolgozol, mit csinálsz a legszívesebben?

Szeretek olvasni, írni, videojátékokkal játszani, edzeni, illetve a családommal és Smokey-val lenni.

Gratulálunk a 911 kisfilmhez! Mesélj egy kicsit a castingról, hogy kaptad meg a szerepet?

A menedzserem hívott fel a castinggal kapcsolatban, a következő pillanatban pedig már azon kaptam magam, hogy a zseniális rendezővel, Tarsem Singh-gel beszélek telefonon. Totálisan egy hullámhosszon voltunk, a többi pedig már történelem.

Mi volt az első benyomásod Lady Gagáról, mikor találkoztál vele?

Az első benyomásom az volt, hogy szinte teljesen hétköznapi embernek tűnik, bármint is jelentsen ez – de amint meghallottuk, hogy „Forog!”, abszolút magával ragadott minden mozdulata, minden, amit csinál, az a szabadság és kreativitás, amivel dolgozik. Hihetetlenül elbűvölő és inspiráló.

Első hallásra mit gondoltál a 911 dalról?

Őszinte leszek, elsőre nem igazán értettem, de amint elolvastam a dalszöveget, jobban odafigyeltem rá, aztán amikor elkezdtünk forgatni, nagyon megszerettem, és ez még mindig így van.

Hol forgattátok a klipet és mennyi időbe telt?

Dél-Kaliforniában vettük fel a videót, én három napot voltam a forgatáson.

Mi a kedvenc emléked a forgatásról? 

Nagyon nehéz egyet választani, de van az a jelenet, amiben egy magaslaton állok, egy esernyőt pörgetek, és a magasból lassan leereszkedünk a földre. Azt nagyon király volt felvenni!

Mi volt a legviccesebb baki, ami a forgatás során történt? 

Annál a résznél, mikor megpróbálom megmenteni Gagát, meg kellett rántanom a kötelet, ami a lábához volt rögzítve, de egy kissé elragadtatam magam, és a kelleténél egy kicsit jobban meghúztam. Halálra rémítettem őt is, az operatőrt is, meg az egész csapatot!

Melyik a kedvenc jeleneted? 

A mentős jelenet. Ott kezd el összeállni a kép, és lenyűgözőek a részletek. Újra és újra megnézheted ezt a kisfilmet, és minden alkalommal találhatsz valamit, ami addig elkerülte a figyelmedet, pont, mint a legtöbb zseniális filmben.

Mi volt a legnehezebb dolog a forgatás során?

A rettentő hőség. A forgatás egyik napján konkrétan 46 fok volt, de úgy kellett tennünk, mintha egy tejesen átlagos nap lett volna. Az elég kemény volt!

Nagyon részletesen ki van dolgozva a videó. Improvizáltatok is azért, vagy teljes mértékben ragaszkodtatok a forgatókönyvhöz? 

Ez teljes mértékben így van, és ez mind Tarsem érdeme. Hihetetlen nagy tehetség! Leült velem, és részletesen elmagyarázott mindent, hogy mikor mit csináljak, de ugyanakkor engedte, hogy újravegyük a jeleneteket, és bontogathassam a szárnyaimat. Lenyűgöző volt!

Ha lehetőséged adódna rá, dolgoznál még Gagával? 

Lássuk csak, ő korunk egyik legtehetségesebb előadója, de én azért egy kicsit tehetségesebb vagyok, szóval ja, meglátjuk… Csak viccelek! Egy szempillantás alatt igent mondanék!

Rajta kívül kivel dolgoznál együtt a legszívesebben? 

Nagy Vaják rajongó vagyok, szóval Henry Cavill-t mondanám, mondjuk a Vajákban, a Netflixen, a második évadban, amit pont most forgatnak. ?

Mik a terveid a jövőre nézve? Dolgozol most valamin, amit megoszthatsz velünk?

Olvasom pár filmnek a forgatókönyvét. Összességében valami érdekes és izgalmas projektet keresek, aminek a részese lehetek, szóval meglátjuk. Szorítok, hogy 2020 vége és a jövő NAGYON erős legyen!

Milyen tanácsot adnál a feltörekvő színészeknek?

Azt mondanám, légy nagyon makacs és kitartó, ha az álmaidról van szó, de nagyon rugalmas és türelmes, ha a megvalósításuk módjáról.

Angol változat / English version

Itt tudod követni Sia Zamit: