© Magneoton

A „Mami” után a „Hungarikum”-mal tör be a zenei piacra a SzkiTon

Táncoló ifjak, pergő rímek, míves hangok, csípős poénok- ez nem más, mint a „Hungarikum”. A SzkiTon ismét óriásit alkotott, legújabb dalukban csodálatosan, ugyanakkor ízes magyar humorral mutatják be a nemzetünkben rejlő értékeket.

Mivel munkásságunk táptalaja a humor, ezért kihagyhatatlan volt, hogy a magyarokról, hungarikumokról készüljön egy dal. Amolyan Szkiton stílusban, pici szarkazmussal, nem bántóan, mai hangzásvilággal, de mégis kicsit hagyományörző felfogásban

– kezd bele a zenekar.

És valóban, hiszen ebben a szerzeményükben sem rejtették véka alá a banda arcát, és a komoly téma ellenére is melldöngető szerzeményt hoztak össze.

Aki ismer minket, az tudja, hogy kizárólag egyedi, saját dalokkal jövünk, némi görbe tükörként funkcionálva a közönség felé. Ez a dal piciben másabb az eddigieknél, hiszen itt nem a gyűjtőfogalom kifigurázása volt a cél, hanem a magyarok büszkeségeinek bemutatása

– tették hozzá.

A klipben kihagyhatatlan elemként természetesen a legjobb táncmozdulatok is snittet kaptak, a tökéletes mozdulatokról pedig a Szegedi Suhancok Táncegyüttes gondoskodott.

A SzkiTon nem titkolt célja, hogy kicsit kimozduljon a virtuális térből. Sokan nem tudják a srácokról, hogy valójában ők, nem csak videos gag-eket készítenek, hanem tehetséges zenei előadók, énekesek, humoristák és színészek. Videósok és kreatív reklám megfejtők. Profizmusuk pedig a klipeken is meglátszik.