© Vic Lentaigne

A The xx Romy-ja beizzította szólóprojektjét

Romy Madley Croft, művésznevén Romy, a The xx nevezetű formációval tette fel magát a könnyűzenei térképre. A rajongók örülhetnek, hiszen Jamie xx után most ő is belekóstol a szólókarrier ízeibe. Ma 19:45-kor megjelenő első dala a „Lifetime” címet kapta.

A tavaszi karanténhelyzet alatt, Londonban íródott és rögzített track a barátokkal, családdal, szeretteinkkel való újraegyesülés álmáról szól. Átadja azt az eufóriát, amit akkor érezhetünk, mikor ismét együtt lehetünk a számunkra fontos emberekkel. Gondtalan és gátlásoktól mentes dal, Romy saját szavaival élve azt csípte el benne, mikor „teljesen benne vagyunk a pillanatban és megünnepeljük azt”.

A „Lifetime” ötvözi Romy vágyakozását az érzelmes klubzenével és az időtlen dalszerzés iránti szeretetével. Az énekesnő amellett, hogy társszerzője volt három elismert The xx-albumnak, dalokat írt többek között Mark RonsonJehnny BethBenny Blanco és Dua Lipa számára is. Utóbbi Grammy-díjas slágere, az „Electricity” is az ő nevéhez köthető.

A dalszerző „mesterség” csiszolásával egyidejűleg Romy DJ-karrierjét is egyengeti. Ezen az úton még 17 éves korában indult el, első munkáját egy Soho-beli meleg klubban kapta. Az elmúlt tizenkét hónapban újjáéledt szenvedélye nyomán a manchesteri Homobloc-ban és a torinói Club to Clubban is játszott, a Pride Inside for Amnesty eseménye az ő szettjével zárult, illetve a 2019-es BBC Radio 1 Residency sorozat kiemelt együttműködője volt.

Ez a két zenei szerelem, a DJ-zés és a dalszerzés ért össze a „Lifetime” című dalban, ami egy élettel teli, megindító, elragadó, klubzenék inspirálta popszám. A produceri munkálatokat Fred again.. és Marta Salogni végezték, a végeredmény pedig csábító bepillantás nyújt a londoni énekesnő/dalszerző munkásságának új fejezetébe.

A szerzemény egy dalszöveges videó kíséretében érkezik, mely Patrick Savile designer0 és Connor Campbell animátor keze munkája.