© Beth Garrabrant

Taylor Swift megdöntötte Whitney Houston rekordját!

Folklore visszatért a Billboard albumlista élére. 

Taylor Swift az elmúlt években sikert sikerre halmozott, és most sincs ez másként. Az énekesnő legújabb meglepetéslemeze, a Folklore ugyanis ezen a héten visszatért a Billboard 200 élére, ezzel pedig ő lett az első női előadó, akinek a korongjai összesen 47 hetet töltöttek a lista első helyén. A rekordot korábban jó ideig Whitney Houston tartotta, neki 46 héten keresztül sikerült tartania a pozíciót. 

https://www.instagram.com/p/CFrGOa5gzW7/?igshid=kjh8raogmwn3

A július 24-én megjelent Folklore egyébként eddig hét héten kereszül vezette a Billboard 200-ot, ezt az erdeményt pedig ügyes promócióval sikerült elérnie Taylornak. Amellett, hogy aláírt CD-ket és új merch-csomagokat tudtak vásárolni a rajongói a webshopjából, Spotify-on tematikus fejezetekre bontva is megjelentette a lemezt, ezzel is növelve a streamjeit: javarészt ezeknek köszönhető az előkelő helyezés és az új rekord.

Taylor és Whitney mellett Adele a dobogós a női előadók között, akinek az albumjai összesen 34 hétig uralták a Billboard listát, összességében pedig a Beatles tartja a rekordot nem kevesebb, mint 132 héttel.