© HBO

Minden, amit eddig tudunk az Eufória második évadáról

Egy különkiadás fogja összekötni a két évadot.

Tavaly júniusban startolt az Eufória az HBO-n, és akkora sikert aratott, hogy júliusra a csatorna már be is rendelte a második évadot, melyet egy különkiadással kapcsolnak hozzá az elsőhöz. Bár még jópár hónapig nem láthatjuk a széria új részeit, elég sok izgalmas infó látott már róla napvilágot: íme minden, amit eddig tudunk az Eufória második évadáról.

Mikor lesz a premier?

Sajnos a vírusjárvány keresztbehúzta az eredeti terveket, miszerint még ebben az évben érkezett volna a második évad. A forgatást előreláthatólag 2021 elején fogják megkezdeni, így valószínűleg a premier 2021 végére, vagy 2022 elejére csúszik. Mivel így roppant hosszú idő telik el a két évad között, a készítők egy különkiadással kedveskednek a nézőknek, és minden jel arra utal, hogy ezt már le is forgatták. Zendaya még augusztusban mesélt az epizódról Jimmy Kimmelnek:

Nem is tudom, hogy írjam körül. Egy olyan rész lesz, amit kevés emberrel, biztonságosan fel tudunk venni. Nagyon hiányzik az Eufória nekünk is, és a készítőknek is, meg persze szerettünk volna kedveskedni a nézőinknek valamivel, amíg várnak az új évadra.

Mi lesz a sztorija?

Mondanánk, hogy spoiler alert, de tulajdonképpen még egyetlen spoilert sem lehet tudni a történettel kapcsolatban.

Még azelőtt berendelték a második évadot, hogy az elsőnek vége lett volna, akkor az HBO a következőket írta a közleményében:

Az Eufória készítője, Sam Levinson egy lenyűgöző világot álmodott meg egy csodálatos szereplőgárdával, az elképesztően tehetséges Zendayával az élen. Roppant hálásak vagyunk, hogy az HBO-t választotta a sorozat otthonának, és alig várjuk, hogy tovább követhessük az igazán komplex karaktereinek az útját. 

Zendaya az InStyle magazinnak adott interjújában elárulta, hogy a forgatókönyvet már megírták, és lenyűgözően gyönyörűre sikeredett.

Kik térnek vissza a második évadban?

Bár Fezco és Rue visszatérése is kétesélyes az első évad zárása alapján, szinte biztos, hogy mindkettőjüket láthatjuk majd az új részekben is. Sam Levinson, a sorozat kreátora még tavaly megerősítette, hogy Rue nem hal meg:

Úgy gondolom, hosszú és kemény út áll még Rue előtt, aminek semmiképp sem szeretnék véget vetni. Csak azért sem, mert a karaktere már egyszer leküzdötte a függőségét, és még rengeteg kérdés merül fel ennek a hatásával kapcsolatban, mind Rue-ra, mind a családjára nézve. A lehetőségek szinte határtalanok.

A Jules-t megformáló színésznő, Hunter Scafer szintén utalt arra, hogy visszatér a második évadban:

Szeretném látni, ahogy Jules tovább dolgozik önmagán, hiszen még mindig rengeteg problémája van, jó lenne ezeket tovább elemezni. Úgy gondolom, ő olyan ember, aki a saját kárán tanul. Majdnemhogy nővéri, vagy szülői kapocs fűz a karakteréhez, így szeretném, ha kevésbé lenne balhés, bár ki tudja, hogyan alakul. Azt hiszem, balhésabb lesz, mint amilyennek én szeretném.

Az összes többi színészt is tutira viszontláthatjuk majd a képernyőn, köztük Jacob Elordit, Barbie Ferreira-t, Sydney Sweeney-t, Alexa Demie-t, Maude Apatow-t, és Storm Reidet.

Új szereplők is érkeznek

Alexa Demie az Elle magazinnak adott interjújában árulta el, hogy érkeznek új szereplők, de ennél többet egyelőre nem mondhatott. Nem sokra rá aztán felkerültek a Project Casting oldalára a potenciális karakterek leírásai, akikhez színészeket kerestek: Darian, egy 17 éves, érzékeny és különc srác, Ray, egy szintén 17 éves, jószívű és jóképű srác, Ami, egy 18-20 év közötti drogfüggő sztriptíztáncos, és Serena, egy 50-es éveiben járó nagyszájú, kemény nő.

Kelvin Harrison Jr.Variety-nek erősítette meg, hogy az új szereplők közül biztosan ő lesz az egyik: 

Jó ideje szó van róla, hiszen már az első évadban is szerettem volna benne lenni, de aztán nem úgy alakult. Most azonban végre összejött!

Lehet, hogy ez lesz az utolsó évad?

Természetesen ez egyáltalán nem biztos, de elég kétesélyes a dolog: Casey Bloys, az HBO egyik vezetője azt nyilatkozta, hogy nem szeretnék, ha a sorozat túlságosan sok évadot élne meg.

A karakterek középiskolások, szóval nem húzhatjuk az örökkévalóságig, időben be kell fejeznünk. Még nincs meg pontosan, hány évados lesz, ezt Samre bízzuk, de nem hinném, hogy bárki is szívesen nézne 30 éveseket gimis szerepben.