Selena Gomez Mark Zuckerbergnek: elég volt a gyűlöletbeszédből!

Az énekesnő üzenetet írt a Facebook alapítójának.

Nyílt levélben szólította fel Selena Gomez a Facebook alapítóját, Mark Zuckerberget és Sheryl Sandberget, hogy tegyenek a közösségi platformon terjedő gyűlöletbeszéd és téves információ áramlás ellen. A két vezetőnek privát üzenetet írt az énekesnő, melyet az Instagram történetében osztott meg a követőivel. 

Mark és Sheryl, Selena vagyok. Már egy jó ideje nem ültünk le beszélgetni. Hatalmas problémával nézünk szembe. Egyes felhasználók gyűlöletbeszéd, téves információ, rasszista és fanatikus gondolatok terjesztésére használják a Facebookot és az Instagramot. Arra kérlek titeket, hogy szabjatok ennek gátat! 

Selena különösen fontosnak tartja a fentebb említetteket a közelgő amerikai elnökválasztásra tekitettel.

Kérlek titeket, tiltsátok le azokat a felhasználókat, akik gyűlöletbeszédet és téves információkat terjesztenek. Idén esedékes az elnökválasztás. Nem engedhetjük meg, hogy téves információk terjedjenek a szavazásról. Muszáj, hogy a tényeket közöljük, és felelősséget vállaljunk ezekért. Várom mielőbbi válaszotokat

– zárta a levelét.

Az énekesnő nem először szólal fel a választással kapcsolatban: legutóbb az Allure magazinnak készült fotósorozatán egy “vote or die” feliratú felsőt viselt, ezzel ösztönözve a követőit, hogy menjenek el szavazni.