Globális slágerlistát indít a Billboard

Itt az ideje streamelni a kedvenceink zenéjét!

Már évtizedek óta a világ egyik legmeghatározóbb slágerlistája a Billboard Hot 100, melynek az egyik szépséghibája, hogy kizárólag az Egyesült Államokra vonatkozik. Most azonban újított a Billboard, és két chartot is útnak indított az MRC-vel karöltve: a hetente jelentkező Billboard Global 200 és a Billboard Excl. U.S. globális szintű adatok, streamek és vásárlások alapján méri majd, hogy mik a legfelkapottabb zenék a világon. 

Az előbbi az USA-t is beleszámítva, a második pedig kizárólag az USA-n kívüleső területeket tekintve rangsorolja a dalokat, több, mint 200 ország adatai alapján. Az elsőt egyébként jelenleg Cardi B és Megan Thee Stallion WAP-je vezeti, utóbbit pedig Malumától a Hawái

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni a globális slágerlistáinkat, melyek megmutatják, kik a legfelkapottabb előadók világszerte, mely dalok a legnépszerűbbek nemzetközileg, és az USA-n kívül is

– nyilatkozta az MRC elnöke.

A két új chart ötlete egyébként több, mint két éve vetődött fel először, azzal a céllal, hogy több ország zenéinek és előadóinak is teret nyújtsanak. 

Az első lista a szeptember 4-től szeptember 10-ig tartó időszakot méri, és holnap, azaz szeptember 15-én kerül megosztásra. Innentől kezdve keddenként követhetjük figyelemmel a chart változásait: az első 100 helyezett a Billboard oldalán lesz elérhető, a teljes 200-as lista pedig kizárólag a Billboard Pro előfizetőinek.