Paloma Faith: Egy egész turnét csináltam végig szülés utáni depresszióval

Érkezik az énekesnő új lemeze!

Javában készül a visszatérésre Paloma Faith! Legutóbni lemeze, a The Architect 3 éve került a boltok polcaira, nagyjából egyidőben első gyermeke születésével, hamarosan pedig az ötödik albumát is hallgathatjuk majd, mely az Infinite Things címet kapta, és az eddigi legszemélyesebb anyagaként többek között az anyaságról szól majd. Olyannyira, hogy a címadó dalt egyenesen a lánya inspirálta. A brit énekesnő a The Guardiannek adott interjújában a közelgő korongjáról, a szülés utáni depressziójáról, és az anyaság kihívásairól is őszintén beszélt. 

https://www.instagram.com/p/CEmm3GrFVfd/?igshid=1sj60n396zrw1

Paloma munkásságának visszatérő motívuma a szerelem. Az összes lemezének ez az alapkoncepciója, és a legsikeresebb kislemezei, a Picking up the Pieces és az Only Love Can Hurt Like This is erről szólnak. Az új anyagon azonban egy kicsit valósabb oldaláról mutatja be ezt az érzelmet. 

Nem csak arról szól, hogy te vagy a legjobb dolog, ami valaha történt velem, hanem arról is, hogy iszonyatosan idegesítő vagy, megbántasz, de mégis veled akarok lenni. Sokkal jobban bemutatja, milyen is egy hosszútávú kapcsolat, főleg, hogyha gyerekeitek is vannak, akik összekötnek titeket. 

A lemez címadó dalát a most 3 éves kislánya inspirálta, és az, hogy anyaként hogy változott meg a világszemlélete.

Lehetséges egyszerre látni a létezés minden örömét és fájdalmát. Az igaz szeretet többet jelent egy szentimentális érzésnél. Valódi odaadás, aminek vannak negatív vonzatai is, például, hogy áldozatokat kell hoznod érte.

https://www.instagram.com/p/CEmm1WlF5Q5/?igshid=1qrp69p8x5xx3

Az énekesnő mindig is szeretett volna édesanya lenni, ám maga a szülés nem úgy zajlott le, ahogyan ő tervezte: a baba koraszülöttként, császármetszéssel jött a világra, ő pedig rengeteg vért vesztett, így még egy hétig feküdt a kórházban.

Sokat hallucináltam, nem ismertem fel, hogy mi valós, és mi nem az. Egy ideig teljesen szét voltam esve és csalódott voltam, hogy nem lehettem az az anyuka, akinek elképzetem magam.

Bár akkor nem ismerte fel, így nem is kezeltette magát, Paloma szülés utáni depresszióban szenvedett, miközben az akkori lemezét népszerűsítette.

Azt gondoltam, soha többé nem leszek boldog, és ebbe belenyugodtam. Egy teljes turnét csináltam végig így. Teljesen össze voltam törve, egyáltalán nem élveztem. Nem kellett volna turnéznom akkor, vagy valamilyen más formában. 

Legutóbbi turnéján szülés utáni depresszióval küzdött.

Elmondása szerint belebetegedett a napi rutinjába, ami így nézett ki: egész nap a babával foglakozott, majd hétkor lefektette aludni, két órája volt felkészülni a koncertre, kilenckor már a színpadon állt, majd éjfél körül került ágyba. Másnap pedig kezdődött előről. 

Magamnak csináltam az egészet, de senki más sem mondta, hogy ez így nem oké, változtassunk rajta.

A megterhelő rutin következtében volt egy kisebb összeomlása, amikor is úgy döntött, feladja a karrierjét. Végül a párja felajánlotta, hogy ő teszi ezt meg helyette, hiszen az énekesnő lényegesen többet keres, mint ő.

Úgy gondolom, a társadalom bizarr módon definiálja, hogy mitől lesz erős egy férfi, de igazából a páromnál erősebb férfival még nem találkoztam, hiszen homlokegyenest szembemegy a társadaom elvárásaival.

Mikor kicsit nagyobb lett, a kislányának is feltűnt, hogy az édesanyja milyen sokat dolgozik, így egyszer rá is kérdezett, hogy miért.

Azt mondtam neki, azért, mert boldoggá tesz. Nem akarom, hogy azt gondolja, az emberek csak a pénzért dolgoznak.

Paloma arról is mesélt, hogy kisgyerekként igencsak csendes és visszahúzódó volt, aztán egy nap főszerepet kapott egy iskolai darabban, ami mindent megváltoztatott számára.

Emlékszem, nagyon élveztem, mert nem önmagam voltam, hanem egy karaktert alakítottam. Azért is lettem előadó, mert így kiléphettem a korlátaim mögül, és egy kicsit más lehettem. Néha még mindig úgy érzem, hogy ugyanaz a túlságosan érzelmes, csendes ember vagyok, és csak egy karakert játszom.