Minden, amit eddig tudunk a Ratched sorozatról

Érkezik Ryan Murphy legújabb sorozata.

Ha szeretted az Amerikai Horror Story második évadát, ezt imádni fogod! Idén ősszel érkezik a Netflixre a sikersorozat atyjának legújabb szériája, a Ratched: hátborzongató pszichothriller egy híres regényen alapszik, és több, az ASH-ből is jól ismert színész tűnik majd fel a képernyőn: íme minden infó, amit eddig tudunk a sorozatról!

A történet

A sorozat sztorija Ken Kesey első, Száll a kakukk fészkére című 1962-es regényén alapszik, középpontjában pedig Ratched nővér áll, aki vérengző és kegyetlen egyeduralmat tart fenn egy elmegyógyintézetben. A történet 1947-ben indul, és Ratched útját kíséri végig, ahogy egyszerű nővérből gyilkos szörnyeteggé válik, mindezeken keresztül pedig a mentális egészség témája is alaposan ki lesz vesézve. 

A szereplőgárda

Ratched szerepét nem más kapta, mint a Golden Globe- és Emmy-díjas Sarah Paulson, aki számtalanszor dolgozott már Ryan Murphy-vel. Gwendolyn Briggs karakterét a Szex és New York Mirandája, Cynthia Nixon alakítja majd, de feltűnik még a sorozatban az ASH-ből is jól ismert Finn Wittrock, és a Született feleségek és a Teen Wolf sztárja, Charlie Carver, ahogy a világhírű színésznő, Sharon Stone is.

Az előzetes 

A sorozat előzetese pár napja került fel a Netflix YouTube csatornájára, ez idő alatt pedig több, mint 2 millióan nézték meg.

A megjelenés

A Netflix 2017-ben jelentette be, hogy berendelt két évadot a sorozatból, a nyitórészt pedig maga a kreátora, Evan Romansky írta, és Ryan Murphy rendezte. Mindkét évad 9-9 epizódból áll majd, ezek közül az első, melyet 2019 első felében forgattak, szeptember 18-án válik elérhetővé a streaming platformon.

Ilyen volt Ratched bőrébe bújni 

Az eredeti regény, mely a megjelenését követően Amerika-szerte hatalmas felháborodást keltett, és több államban is betiltotásra került, már egyszer meg lett filmesítve 1975-ben. Az adaptáció nem kevesebb, mint 5 Oscar-díjat söpört be, köztük Louise Fletcher is megkapta a legjobb színésznőnek járó szobrocskát Ratched nővér megformálásáért. Hogy nagyobb volt-e a nyomás Sarah Paulsonon emiatt, és milyen érzés volt a híres karakter bőrébe bújnia?

Igazi gerincet adott a szerepemnek, olyan szempontból, hogy pontosan tudtam, milyen irányba szeretnék elindulni vele. De a sorozat nagy része az eredeti történet előtt játszódik, és azt fejtegeti, vajon milyen lehetett Mildred élete, mielőtt bekerült volna abba a bizonyos kórházba. Emiatt áldás, de átok is egyszerre, hiszen tudom, hogy nagyon sokan Louise Fletchert keresik majd a karakterben, de nem fogják megtalálni, én pedig nem akarok csalódást okozni.

Abban biztosak lehetünk, hogy Paulson nem fog csalódást okozni, és egy hátborzongatóan izgalmas élményt fog nyújtani a sorozat.