10+1 dolog, amit tudnod kell Paloma Faith-ről

Tudtad, hogy szerepelt a St. Trinian’s – Nem apácazárda című filmben?

Paloma Faith 2009-ben robbant be a köztudatba, mikor is megjelent a debütáló kislemeze, a Stone Cold Sober. A dal fel is került a brit slágerlista top 20 legjobbja közé, egyedi stílusával pedig azonnal belopta magát a hallgatósága szívébe, így a következő évben bezsebelte az első BRIT Awards jelölését is. Paloma ma ünnepli 39. születésnapját, ez alkalomból pedig 10+1 érdekességet gyűjtöttünk össze róla.

1. Édesapja spanyol származású

Bár születésekor már Angliában élt, édesapja Spanyolországból származik. A szülei négy éves korában váltak el, Palomát pedig az édesanyja nevelte, de szoros kapcsolatot ápolt a hithű katolikus apai nagymamájával, ez pedig a későbbi munkásságára is nagy hatással volt.

2. Képzett táncos

Az édesanyja egészen kiskorától ösztönözte a táncra, így rendszeresen balettórákon vett részt. Később a Táncművészeti Egyetemen tanult Leeds-ben, és hip-hop táncosként is dolgozott a LoveDough nevű klubban. 

3. Egy suliba járt Alexander McQueennel

Színházi rendezőnek is tanult a londoni Central Saint Martins-ban, ahol olyan hírességek végeztek el képzéseket, mint a rapper M.I.A., a legendás divattervező Alexander McQueen, vagy az olasz tervező Riccardo Tisci. 

4. Egy bűvész asszisztenseként is dolgozott

Rengeteg különböző munkát végzett, amiből finanszírozta a tanulmányait. Többek közt dolgozott eladóként az Agent Provocateur fehérnemű üzletben, pultosként egy bárban, énekelt egy börleszk kabaréban, modellkedett, és még egy bűvész asszisztense is volt egy ideig!

5. A legnagyobb inspirációi 

Legnagyobb inspirációi közé tartozik Etta James és Billie Holiday, mi több, énekesi karrierje úgy kezdődött, hogy az ő stílusukat utánozta! Így figyeltek fel rá a menedzserei, akik azonnal tudták, hogy egy különleges tehetségre akadtak.

6. Amy Winehouse bandájába szánták

Karrierje kezdetén felajánlották neki, hogy csatlakozzon Amy Winehouse bandájához, ám ő visszautasította a lehetőséget. Helyette saját dalokat kezdett írni, és ezeket adta elő. 

7. Színésznőként is dolgozott

2007-ben láthattuk először a képernyőn Andrea szerepében a St. Trinian’s – Nem apácazárda című filmben, de a Doctor Parnassus és a képzelet birodalmában is feltűnt. Legutóbb 2015-ben játszotta Csingiling karakterét a Peter & Wendy-ben. 

8. 2016-ban született meg első gyermeke

2016 decemberében adott életet első gyemekének. A kislány édesapja Leyman Lahcine, akivel 7 éve él együtt az énekesnő.

9. Eddig 1 listavezető dala van

Karrierje során eddig csupán egyetlen egy dala ért fel a brit slágerlista élére, a 2014-es, Sigmával közös Changing. Ezen kívül még 4 top 10 kislemezt tudhat magáénak.

10. 2015-ben nyerte első BRIT Awards-át

5 éve nyerte legelső BRIT Awards-át a legjobb női előadó kategóriában. Palomát annyira meghatotta a megtiszteltetés, hogy el is sírta magát a színpadon, miközben átvette a díjat!

10+1. A Szigeten is láthattuk

Ugyanebben az évben a Sziget Fesztiválon is láthatták a magyar rajongók, és felejthetetlen élményben részesülhettek, ugyanis az énekesnő hatalmas hangsúlyt fektet az élő fellépéseire, így lélegzetelállító látvánnyal kápráztatja el a nézőit. Reméljük, hamarosan visszatér hazánkba egy koncert erejéig!