Juice WRLD – Legends Never Die – ALBUMKRITIKA

Egy számomra érdekes albumkritika következik, hiszen bevallom, sosem hallgattam még a rapper legnépszerűbb számait sem. Most azonban mégis megpróbálok véleményt alkotni a legújabb albumán található dalokról.

1. Anxiety (Intro)

Máris sikerült egy kicsit jobban megismernem az előadót. A bevezetőben megemlíti kábítószer függőségét és szorongását, valamint azt hogy minden problémája ellenére úgy érzi, Isten azért adta neki a zenét hogy megváltoztathassa a világot. A rajongók számára pedig azt az üzenetet közvetíti hogy semmi sem állíthatja meg őket álmaik elérésében.

2. Conversations

A dalban Juice WRLD a belső démonaival való küzdésről, az azokkal való „beszélgetésről” énekel. Zeneileg nagyon különlegesnek hatott az intro és az outro is, a refrén kifejezetten tetszett, de a dal további részeiben kicsit erőltetettnek éreztem a rímeket.

3. Titanic

Valószínűleg ez a dal lesz az egyik legnépszerűbb az albumról. Mind zeneileg, mind szövegét tekintve kiváló, ugyanakkor nagyon szomorú belegondolni, ahogyan a rapper a saját életét egy süllyedő hajóhoz hasonlítja.

4. Bad Energy

Témáját tekintve a dal nem hozott újdonságot az előzőekhez képest, hangzásában annál inkább. Bár elsőre nem tetszett a refrén, második hallásra az outro-val együtt sokkal meggyőzőbb volt.

5. Righteous

Eddig ez a dal tetszett eddig a legkevésbé. Igazán a második verzétől indult be számomra, ami a hosszúnak számító dal vége felé hallható, addig túl monoton volt a sorok hangzása. Az outro-t is indokolatlanul hosszúnak éreztem.

6. Blood On My Jeans

Már az elején hallható gitárnál tudtam, hogy ez a dal is tetszeni fog de nem számítottam rá hogy a rapper más hangszínét is megmutatja és hogy a dalban a barátnője iránt érzett mély szerelmet fogja kifejezni. Kellemes meglepetés volt.

7. Tell Me U Luv Me

Az outro volt igazán szép ebben a számban, azon kívül nekem kissé egyhangú volt a refrén sokszori ismétlése miatt, ami azonban fülbemászóvá is tette a dalt.

8. Hate the Other Side

A refrénen kívül nem igazán tetszett a dal egyetlen része sem és a közreműködők verzéi sem.

9. Get Trough It (Interlude)

Juice WRLD mégegyszer megerősíti az album elején kifejezett gondolatait, tehát hisz abban hogy ha valaki rossz időszakát éli, azon is túl fog jutni. Ez a kis szünet jól jött már a viszonylag gyorsabb tempójú dalok után.

10. Life’s a Mess

Halsey és Juice WRLD egészen különlegesen hatnak együtt. A dal pedig közelebb hozhatja a rappert azokhoz is, akik inkább a populárisabb műfaj kedvelői.

11. Come & Go

Ez a dal viszont túl populárisan is hatott az album többi részéhez képest, talán Marshmello jelenléte miatt. Igazi felkapott nyári sláger válhat belőle, de sem hangzásvilágát, sem szövegét tekintve nem volt kiemelkedő darab. Az interlude utáni két dal inkább tehát a pop- és elektronikus zene hallgatóinak kedvezett, témájuk pedig a szerelem volt. Kíváncsi vagyok a folytatásra.

12. I Want It

Halsey vokáljai sem tudták megszerettetni velem ezt a dalt, számomra unalmas volt, a refrén pedig hol túl lassú, hol túl gyors volt.

13. Fighting Demons

A Blood On My Jeans tetszett utoljára ennyire az albumról. Ennek a dalnak is különleges a hangzása, főleg a refrén előtti rész és a szöveg is megfogott, hiszen felveti bennünk a kérdést: tényleg boldogít a pénz?

14. Wishing Well

Szomorú vallomásának tekinthető a dal és elszomorító ahogyan a rapper megjósolta a saját halálát. Nem tartozik a kedvenc dalaim közé de a szövege mindenképpen hozzáad az albumhoz.

15. Screw Juice

A szerelmi életében való nehézségekről énekel ebben a számban Juice WRLD és meg kell mondjam, hogy hangzását tekintve eddig ez az egyik legjobb lassú szerzeménye az albumon.

16. Up Up and Away

Ez a dal ismét kellemes meglepetés volt, úgy látszik ahogy közeledünk az album vége felé ismét kezdenek tetszeni a számok.

17. The Man, The Myth, The Legend (Interlude)

Érdekes volt hallani, ahogyan a világ leghíresebb rapperei méltatják Juice WRLD tehetségét és dalszerzői képességeit. Megemlítik, hogy képes volt freestyle rappelni akár egy órán keresztül is, úgy hogy volt értelme annak amit énekelt.

18. Stay High

Kicsit soknak éreztem a szöveget egy viszonylag rövid számba sűrítve és sajnos nem volt elég izgalmas maga a zene sem.

19. Can’t Die

A refréntől és egy-két jobb pillanattól eltekintve sajnos ez a dal sem lett a kedvencem.

20. Man of the Year

Nagyon megható volt még számomra is, aki eddig nem követte a rapper munkásságát az a mennyiségű boldogság és szeretet a rajongók felé ami ebből a dalból áradt.

21. Juice WRLD Speaks from Heaven (Outro)

Ennél szomorúbb és mégis boldogabb lezárását el sem tudtam volna képzelni ennek a posztumusz albumnak. Juice WRLD elköszönt a rajongóktól, ami bizonyára mindannyiuk számára érzelmes, bensőséges pillanat volt.

Összegzés:

Bár a műfaj eddig egészen távol állt az ízlésemtől Juice WRLD tudott ezen változtatni. Bár sokszor témájában és hangzásában is nagyon hasonló dalok követték egymást az albumon, a célját biztosan elérte a lemez. A zenéjét hallgatva emlékezünk meg egy nagyon népszerű előadóról. Nyugodj békében Juice!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️- 70%