KRITIKA: Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története

Évek óta követem az Eurovíziós Dalfesztivált és igazi rajongónak mondhatom magam, így nagyon megörültem mikor először meghallottam a hírt: film készül belőle. Aztán mikor megtudtam, hogy Will Ferrell is a részese lesz már kiváncsi voltam, hiszen ő még egy filmjével sem tudott igazán megnyerni. Most pedig ez a pillanat is eljött!

Aki kicsit is ismeri a dalversenyt tisztában van azzal, milyen fontos is egy dal megfelelő tálalása a közönség számára. Sokszor nem számít valóban van-e mondanivalója egy dalnak, hiszen ha elég teátrálisan van előadva sok flitter és fényjáték kíséretében akkor nagy esélye lehet a győzelemre. A film remekül felismerte a dalfesztivál ezen tulajdonságát és nagyon szórakoztató módon játszik még rá erre, a legnagyobb végleteket bemutatva. De mi így szeretjük ezt a versenyt, hiszen ez is Európa sajátja.

A Fire Saga nevű formációnak miután Izland helyi válogatóját sikerült megnyernie érdekes események következtében, megadatik a lehetőség hogy képviselhetik hazájukat a kontinens legnagyobb dalversenyén, ami Lars (Will Ferrel) álma volt gyerekkora óta. Bár a kapcsolatuk csupán baráti Sigrit ( Rachel McAdams) több szeretne lenni a férfi gyerekkori barátjánál és ez a kívánsága teljesül is a film végére. A versenyen való szereplésük hozza el a film legszórakoztatóbb pillanatait a meglepően jó betétdalok mellett, melyek bármikor Eurovíziót nyerhetnének. Itt érdemes megemlíteni, hogy a filmben nem Rachel McAdams énekhangját hallhatjuk, hanem a csodálatos hangú izlandi énekesnő Molly Sandén énekelte fel a dalokat.

Bár a film humorát néhol erőltetettnek érezhetjük, nem tagadható a szórakoztató faktor jelenléte. A film az igazi Eurovízió fanoknak is tartogat meglepetéseket, hiszen megjelennek benne korábbi évek versenyzői is. Az amerikaiak által is ismert Demi Lovato vendégszereplésével, valamint ismert slágerek feldolgozásával biztosítja, hogy a tengerentúlon is a köztudatba robbanjon az európai dalfesztivál.

A film tehát tökéletes egy kis esti kikapcsolódáshoz és számomra többször nézős kategória, még akkor is ha korábban nem szerettem a férfi főszereplőt. A néhol furcsa humora miatt 9 csillagot adnék a tízből, de a szívmelengető zárás miatt megérdemli a maximális értékelést! Ha még nem láttátok a filmet, ne hagyjátok ki! Jó szórakozást! 🙂

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️