Kiderült! Titokban meleg a HIGH SCHOOL MUSICAL egyik karaktere!

Meglepő bejelentés!

A sorozat kreátora, Kenny Ortega beszélt a Variety-nek arról, hogy valóban volt egy titokban a saját neméhez vonzódó karaktere a sorozatnak. Arról is lerántotta a leplet, hogy miért nem hozták ezt nyilvánosságra.

Ryan Evans, Sharpay testvére volt a filmsorozat igazi LGBTQ gyöngyszeme, hiszen az Ő karaktere volt homoszexuális, melyet Lucas Graabel játszott el éveken keresztül.

Ryan karaktere a High School Musicalben a tervek szerint az egyetemi évek alatt bújt volna elő. Itt a hangsúly nem is az előbújáson lett volna, hanem azon, hogy a karakter tényleg saját maga lehet

– nyilatkozta Ortega.

Majd hozzátette, hogy miért nem került a fentebb említettekre sor, az a Disney szegénységi bizonyítványa, ugyanis ők hátráltak ki, túlságosan konzervatívak voltak akkor is a cég élén.

Hiába a Disney az egyik leginkább haladó szellemű csoport akikkel valaha dolgoztam, nem tudtam volna Ryant nyíltan meleg karakterként ábrázolni. Ennek a határnak az átlépésére még nem álltak készen. Szóval úgy voltam vele, hogy majd úgyis mindenki érezni fogja, látni fogja és tud majd vele azonosulni. És ez így is történt

– tette hozzá.