A #blm mozgalom mérföldköve, a BET 2020 nyertesei, fellépői és beszédei

Minden, amit tudnod kell az idei BET Awards-ról

Hazai idő szerint tegnap hajnali 2-től zajlott a Black Entertainment Television 20 éves jubileumát ünneplő díjátadója, rendhagyó módon, virtuálisan a ViacomCBS hálózatain keresztül. Az esemény a jelenlegi rasszizmus elleni küzdelem fontos állomása volt, nem csak a zene és a műveszek körében.

Lássuk az est legfontosabb pillanatait!

A show házigazdája Amanda Seales amerikai színésznő és televíziós személyiség volt, aki sajátos stílusával, humorosan vezette a műsort és többször hangsúlyozta a #BlackLivesMatter mozgalom fontosságát.

Térjünk rá a fellépőkre, akik közül nem szabad figyelmen kívül hagyni a később 2 díjat is bezsebelő Megan Thee Stalliont, aki legújabb számát, a Girls in the Hood-ot, és listavezető idei ikonikus slágerét, a Savage remix változatát adta elő.

Szem nem maradt szárazon, amikor Alicia Keys egy szál zongorával egy esti utcán adta elő legújabb számát, a Perfect Way To Die-t. A produkció végén Alicia féltérdre ereszkedve, a rasszizmus áldozatainak nevével körülvéve látható.

Még ennél is megrázóbb és meghökkentőbb jelenetet mutatott be DaBaby és Roddy Ricch a Rockstar előadása közben, amikor DaBaby a földön fekve egy rendőrnek öltözött személlyel a hátán térdelve kezdte a produkciót, George Floyd halálára emlékeztetve. A négyperces klipben többször megjelennek a #BlackLivesMatter mozgalom jelképei és a tüntető emberek is.

Az említetteken kívül fellépett még többek között Lil Wayne, aki a januárban elhunyt Kobe Bryant-nek ajánlotta a fellépését, Jennifer Hudson, John Legend, Summer Walker és Usher. Roddy Ricch pedig mégegyszer fellépett, amikor a High Fashion és a The Box című slágereit adta elő, az est folyamán pedig 2 díjat is nyert.

Beyoncé érdemelte ki idén a BET Humanitarian Díjat, akit Michelle Obama konferált fel és királynőnek titulálta az énekesnőt, valamint kiemelte, hogy QueenBey mennyire inspirálja őt és mindenki mást. Beyoncé a díjat a „nővéreinek és bátyjainak” ajánlotta, beszéde végén pedig felhívta a figyelmet az erejük fontosságára és mindenkit szavazásra bíztatott. A nyertesek teljes listáját a videó alatt találod.

https://www.youtube.com/watch?v=4HkIV-BgKAg

AZ ÉV ALBUMA
Roddy Ricch – Please Excuse Me for Being Antisocial
LEGJOBB NŐI R&B/POP ELŐADÓ
Lizzo
LEGJOBB FÉRFI R&B/POP ELŐADÓ
Chris Brown
LEGJOBB EGYÜTTES
Migos
LEGJOBB ZENEI KÖZREMŰKÖDÉS
Chris Brown Ft. Drake – No Guidance
LEGJOBB NŐI HIP-HOP ELŐADÓ
Megan Thee Stallion
LEGJOBB FÉRFI HIP-HOP ELŐADÓ
DaBaby
AZ ÉV VIDEÓKLIPJE
DJ Khaled Ft. Nipsey Hussle, John Legend – Higher
AZ ÉV VIDEOKLIP RENDEZŐJE
Teyana “Spike Tee” Taylor
LEGJOBB ÚJ ELŐADÓ
Roddy Ricch
DR. BOBBY JONES BEST GOSPEL/INSPIRATIONAL DÍJ
Kirk Franklin – Just for Me
LEGJOBB NEMZETKÖZI ELŐADÓ
Burna Boy (Nigéria)
lEGJOBB ÚJ NEMZETKÖZI ELŐADÓ
Sha Sha (Zimbabwe)
lEGJOBB SZÍNÉSZNŐ
Issa Rae
LEGJOBB SZÍNÉSZ
Michael B. Jordan
YOUNG STAR DÍJ
Marsai Martin
LEGJOBB FILM
Queen & Slim
AZ ÉV SPORTOLÓNŐJE
Simone Biles
AZ ÉV SPORTOLÓJA
LeBron James
2020 COCA-COLA VIEWERS’ CHOICE DÍJ
Megan Thee Stallion Ft. Nicki Minaj, Ty Dolla $ign – Hot Girl Summer
BET HER DÍJ
Beyonce Ft. Blue Ivy Carter, Wizkid, Saint Jhn – Brown Skin Girl