Christina Aguilera: a karrierem elején meg akarták változtatni a vezetéknevem!

Érdekes művésznevet szántak az énekesnőnek.

A legtöbb híres előadó neve már annyira köznevesült, hogy nagyon furcsa belegondolni, milyen is lenne, ha művésznevet váltanának. Elég csak arra gondolni, hogy hiába vált el majdnem egy évtizede férjétől, Cheryl-t még mindig rengetegen Cheryl Cole-ként ismerik, és azt is nehéz volt megszokni, hogy Marina már csak a keresztnevével fémjelezve ad ki zenét. Christina Aguilera neve is ilyen: tulajdonképpen akárki meghallja, egyből tudja, kiről is van szó. Pedig majdnem más néven ismerte meg őt a világ!

Az latin származású énekesnő a Billboard magazinnak emlékezett vissza a 2000-es Mi Reflejo című, teljes egészében spanyol nyelvű lemezének az érájára, itt mesélte el, hogy akkoriban a karrierjét egyengető üzletemberek mindenképpen meg akarták változtatni a nevét.

20 éve jelent meg Xtina első, és eddig egyetlen spanyol nyelvű lemeze.

A kezdetekben hatalmas viták alakultak ki a vezetéknevemet illetően, mert minden fejes azt gondolta körülöttem, hogy túl hosszú, bonyolult, és nem elég amerikai. 

A sztár azt is megosztotta, milyen opció merült fel az Aguilera helyett.

Az egyik Christina Agee volt, de ez nyilván nem működött volna. Halálosan elleneztem az ötletet, mert azt szerettem volna mutatni, aki vagyok. Latinaként a vezetéknevem az örökségem, és a részem is egyben.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Xtinának harcba kellett szállnia a nevéért: elmondása szerint már gyerekkorában is fel akarták vetetni vele a nevelőapja vezetéknevét, hogy hivatalosan is örökbe tudja fogadni.

Tulajdonképpen egész életemben a nevemért harcoltam!

Az énekesnő büszke a származására, és elmondta, hogy most már a zenéjében is készen áll jobban felfedezni a latin gyökereit.