© Rockstar Photographers

Újra lehetnek bulik és koncertek

Megérkezett az enyhítőcsomag.

A ma megjelent kormányrendelet szerint újraindulhat az élet a zeneiparban és a szórakoztatóiparban is. Zöld utat kapnak mostantól bizonyos rendezvények is!

A Magyar Közlönyben megjelent információk szerint az 500 főnél kisebb lélekszámú rendezvényeket meg lehet tartani. Ezek lehetnek egyaránt koncertek és bulik is, független attól, hogy nyitott vagy zárt térben kerül megrendezésre. A rendelet így fogalmaz:

A zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott, a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet szerinti zenés, táncos rendezvény (a továbbiakban: rendezvény) – függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, valamint alkalmi vagy rendszeres jellegétől – abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma – beleértve az ott foglalkoztatott személyeket – egy időben nem haladja meg az 500 főt.

írja a lap.

Arról, hogy ezt hogyan fogják megoldani különböző szervezők és helyek, illetve, hogy bármiféle megkötés ezen felül lesz-e, még nem tudni.

2 hónap múlva pedig elstartol több hazai fesztivál is, többek között a Strand és az EFOTT is.