Britney Spears szobrával cserélnék le a Konföderációs emlékműveket Louisiana államban

A fanok petíciót indítottak.

A Black Lives Matter hatására indult az a mozgalom az USA-ban, mely arra szólítja fel a kormányzókat, hogy távolítsák el államaikból a régi, Konföderációs szobrokat. Ezek olyan embereknek állítanak emléket, akik köztudottan rasszisták voltak, és támogatták a rabszolgatartást. Többek közt Taylor Swift is kampányolt már ezügyben, és arra kérte szülőállama, Tennessee kormányzóját, hogy cselekedjen helyesen, és tüntesse el a hasonló emlékműveket. 

Egy Britney fan ennél tovább is gondolta a dolgot, és azt is leszögezte, kit szeretne látni a Louisianaban található szobrok helyén: nem mást, mint az ott született énekesnőt. A Change.Org-on közzétett petíciót már majdnem 21 ezren aláírták, a cél pedig 25 ezer, így ez belátható időn belül össze is fog gyűlni. 

A fanok Britney-t látnák szívesen a Konföderációs szobrok helyén.

A kezdeményező egy pár példát is felhozott, amiért a popdíva emlékművet érdemelne: 2006-ban több, mint félmillió dollárt adományozott a Katrina hurrikán áldozatainak megsegítésére, 2016-ban pedig 250 ezer dollárral támogatta az ottani árvíz érintettjeit. Emellett a mentőszolgálatnak is adományozott autókat, és a vegasi koncertjeiből származó bevétel egy részét a louisianai iskolák felzárkóztatására ajánlotta fel. 

Cselekedjünk helyesen: cseréljük le a Konföderációs emlékműveket egy igazi louisianai hős, Britney Spears szobrával

– áll a petíció szövegében.
Kylie Minogue szobra Melbourne-ben.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy szobrot emelnek egy popénekesnőnek: Kylie Minogue is kapott már egy emlékművet szülővárosában, Melbourne-ben, 2007-ben, így nem kizárt, hogy Britney szobra is megvalósulhat a jövőben.