6ix9ine stílusában forgatott a magyar videós – bemutatkozik Lovas Marci

Lovas Marci története nem a tipikus tündérmeséken alapszik. A feltörekvő fiatal teljes mértékben saját útját kezdte kitaposni, nem pedig egy sémát követve építgeti karrierjét. Kitartó munkájának és elszántságának köszönheti, hogy jelenleg is Amszterdamban tanul, szenvedélye, a zenekészítés pedig így is nagy részét tölti ki életének. A fiú 13 éves korában kezdett megismerkedni az elektronikus zene világával, ma pedig már YouTube-on is tevékenykedik – legutóbbi videóját új csatornáján egy hét alatt, több, mint 8 ezres nézettséggel bír, melyben 6ix9ine GOOBA c. dalát alkotja újra mesterien.

Ismerd meg Lovas Marcit saját szavaival, és nézd meg új videóját alább!

A családom sose volt egy „tipikus” zenész család. Anyukám tud zongorázni, apukám járt kórusba pár évig, de ennyi. Engem sohasem érdekelt a szolfézs vagy a hangszeren játszás, de aztán megismerkedtem olyan 2012-13 tájékán az elektronikus zene világával és szerelembe estem.

Alig figyeltem a suliban, csak dj szetteket és a legújabb zenei híreket néztem. Hamar mindenevő lettem zenei téren, az operától kezdve a japán folk zenéig mindent hallgattam és pont emiatt megjött nekem is a kedvem, hogy dalokat írjak. Letöltöttem 13 éves koromban az „FL Studio” névre hallgató zeneszerkesztő programot és minden szabad percemben YouTube tutorialokból tanultam, fórumokban és csoportokban olvastam cikkeket. Ezt követően, 4 éven belül írtam körülbelül 400-600 tracket, viszont ezek nagyon kezdetleges projectek voltak.

Szerencsére, lassan meghozta a gyakorlás az eredményét és eltudtam készíteni az első zenéimet, amire már büszke voltam és másoknak is tetszett. Ezen a ponton éreztem, hogy ez kezd több lenni, mint hobbi és emiatt elkezdtem a félretett pénzeimből fejlesztgetni a stúdiómat: vettem hangfalakat, mikrofont, rendes fülest, egy erősebb hangkártyát és a legvégén építettem egy saját gépet csak zeneírás céljából. 2018 környékén megtanultam DJ pulton keverni és elindítottam saját zenei projecteket, illetve sok remix versenyre is jelentkeztem. A „legsikeresebb” zenei aliasom YAN névre hallgat, mely a második nevemből, az Adorjánból ered. A YAN név alatt kiadott zenéim a japán/kínai etnikus hangzásvilágot keverik elektronikus zenei elemekkel, melyből pár példát itt találtok. Felléptem párszor és építettem ezt az alteregómat, de úgy éreztem, hogy még többet akarok fejlődni, szóval Őt pihenőpályára helyeztem. A következő időszakban rengeteget gyakoroltam és elkezdtem egy YouTube csatornát az egyik barátommal. Ez a csatorna Letsgooo néven futott és rengeteg vicces videót tartalmaz, melyek közül a legsikeresebbek azok voltak melyekben magyar zenészeket utánoztunk, a „hogyan legyél” sorozatunkban készítettünk Hiro, Lil G, Lmen Prala, T. Danny és Missh stílusában is videót.

Időközben elkezdtem tervezni, hogy Amszterdamba – az elektronikus zene mekkájába – járjak egyetemre, szóval kirepültem 2019 márciusában Hollandiába megnézni az egyetemet és emellett zenei kapcsolatokat is építeni, mivel elmentem az egyik legnagyobb zenei konferenciára, a Dancefairre. Itt olyan nevektől tudtam tanulni, mint Martin Garrix, illetve rengeteg embert ismertem meg, sok kiadótól kaptam visszajelzést a zenéimre és ami a legfontosabb, találkoztam az esemény alapítójával. A löketet végül, hogy Amszterdamot válasszam ez az esemény és a kinti látogatásom adta meg.

Miután hazaértem felrajzoltam egy féléves tervet, hogy mégis anyagilag hogyan fogok kijönni. Hamar el is kezdtem főállásban dolgozni egy cégnek social media managerként. Az itt összeszedett pénzemből sikerült az első hónapokat finanszíroznom Amszterdamban. Később, az egyetem mellett tudtam diákmunkát végezni, hogy fenntartsam magam, de tudtam, hogy ezt nem akarom hosszú ideig folytatni, szóval felvettem a kapcsolatot rengeteg, majd 100-150 céggel, hátha alkalmaznak online marketinges pozícióban és film vágás téren. 3 hónap keresés után, 2020 január végén, sikerült két cégnél elhelyezkednem, amiből ironikusan az egyik a Dancefair lett.

A munka és egyetem mellett a zenét mellőznöm kellett, de ezt nem bírtam sokáig szóval elkezdtem tervezni egy zenei YouTube csatornát, ahova mindenféle zenekészítős videót töltenék fel. Itt fontos kiemelnem, hogy a külföldön tanulásom miatt nem tudtuk a barátommal a Letsgooo csatornát fenntartani, úgyhogy emiatt is terveztem, hogy elindítom ezt az új, szóló csatornát. Több hónap tervezés után ez a csatorna végre elindult és az egyik barátommal, Végh Dórival készítettem az első videómat, melyben az ő személyes tárgyaiból készítünk egy zenét.

Ezután elkészítettem Tekashi69 stílusában egy zenét, melyet annyian kedveltek, hogy készítettem egy teljes verziót is, mely ma jelent meg.

Későbbi terveim között szerepel, hogy feltörekvő magyar zenészekkel és a nézőimet is bevonva készítek videót, úgyhogy nyugodtan írj nekem Instagrammon, ha részt vennél benne.

Ezzel pedig el is érkeztünk a jelenbe. A napokban leadtam az egyetemi beadandókat és végre tudom teljes gőzzel a videókat készíteni a nyári szünetben. Optimista alkat vagyok, úgyhogy remélem, hogy ez a nyár a vírus ellenére nagyon sikeres és produktív lesz, hihetetlen videó ötleteim vannak, melyek között olyan is szerepel, amit csak Amszterdamban tudok forgatni, úgyhogy pár nap múlva vissza is repülök. Ha lenne bármi kérdésetek Instagrammon mindig megtaláltok.

Itt tudod követni Marci munkásságát: