Lana Del Rey kiakadt!

Elege van az énekesnőnek a kettős mércéből.

Lana Del Rey zenéjét és szövegeit egész karrierje során kritizálták, egyeset szerint ugyanis nem elég feminista, és kívánatos dologként festi le az erőszakos kapcsolatait. Eddig nem igazán foglalkozott ezekkel a csaknem egy évtizedes vádakkal, most azonban megtörte a csendet, és egy hosszas Instagram posztban fejtette ki a véleményét róluk.

Szerinte ugyanis az ő művészetét kettős mércéhez állítják más női előadókhoz képest, ebből pedig nemes egyszerűséggel teljesen elege van.

Főként Ultraviolence című dala és albuma kiverte a biztosítékot a kritikusoknál.

Most, hogy Doja Catnek, Arianának, Camilának, Cardi B-nek, Kehlaninak, Nicki Minaj-nak, és Beyoncének is van listavezető dala, ami szexi, nincs rajtuk ruha, a szexről szól, vagy a megcsalásról, én is énekelhetek újra a kiteljesedésről, arról, hogy gyönyörűnek érzem magam a szerelemnek köszönhetően, akkor is, ha nem tökéletes a kapcsolatom, vagy arról, hogy pénzért táncolok – igazából amiről csak akarok – anélkül, hogy megköveznének, és azt mondanák, hogy támogatom az erőszakot? 

– tette fel a kérdést Lana.

Kiborítja, hogy női írók és más alternatív énekesnők kritizálják a szövegei miatt, pedig csak a valóságról ír dalokat, ebbe pedig beletartozik az érzelmi bántalmazás is, amiről nap, mint nap hallhatuk a világban. 

Szánalmasnak tartom, hogy csak azért, mert pár szövegemben részletezem a néha alárendelt és passzív szerepem egy adott kapcsolatomban, gyakran azt mondják, több száz évvel visszahúzom a nők jogainak fejlődését.

Az énekesnő elárulta, hogy természetesen nem antifeminista, de ő is szeretné hallatni a hangját, és elmesélni a történetét a folyamatos, bántó kritikák nélkül.

Őszintén és optimistán álltam hozzá a kivívást jelentő kapcsolataikhoz is. De hírem van számotokra! Rengeteg nő megy ezen keresztül, és ez volt az én valóságom is, mikor azok a lemezeim készültek. 

Elmondása szerint tanult is ezekből a kritikákból, ugyanakkor a munkássága sokakat inspirált arra, hogy arról írjanak, amiről csak akarnak. 

Lana emellett egy nagyon izgalmas hírt is elárult: legújabb lemeze szeptember 5-én érkezik!

Íme az énekesnő teljes posztja: 
https://www.instagram.com/p/CAcQPuBJdir/?igshid=14gox208eqtme