Nem lesz jövő februárban Oscar?

Új dátumot kap a filmes szakma legnevesebb díjátadója?

Bár csak 2021. február 28-án, azaz pontosan 258 nap múlva kerülne megrendezésre a 93. Oscar díjátadó gála, több, az Akadémiához közel álló forrás is megerősítette a Variety-nek, hogy valószínűleg elhalasztják az eseményt. A nyilatkozó informátorok azonban hozzátették: egyelőre nagyon képlékeny a dolog, hiszen még nem sikerült megállapodásra jutni a potenciális új dátumról, és a halasztás részleteiről sem. Egyet állítanak biztosan, hogy februárban nem nézünk majd Oscart. 

Billie Eilish az idei Oscar vörös szőnyegén.

David Rubinnak, az Akadémia elnökének hivatalos álláspontja szerint viszont még túl korai lenne megmondani, hogyan fogja befolyásolni a járvány a jövő évi gálát. 

Annyi biztos, hogy mindenképp szeretnénk ünnepelni a filmet, de azt még nem tudjuk, pontosan milyen formában tehetjük ezt majd meg

– nyilatkozta Rubin a Variety-nek.

A jelölésre vonatkozó szabályokat áprilisban változtatták meg ideiglenesen, így jelenleg olyan filmek is esélyesek lehetnek, melyek csak digitálisan váltak elérhetővé, abban az esetben, ha a forgalmazó egyébként tervezett mozis megjelenést. 

A hír egyébként nem sokkal azután érkezett, hogy az idei MET gálát végleg törölték az eredetileg tervezett későbbre halasztás helyett.