Meghekkelték Lady Gagát!

Nagy mennyiségű adatot szivárogtattak ki a hekkerek.

Hekkertámadás érte a Grubman Shire Meiselas & Sacks ügyvédi irodát, mely többek közt Madonnát, Nicki Minaj-t, és Lady Gagát is kliensei között tudhatja. A névtelen bűncsoport hatalmas mennyiségű, összesen 756 gigabájt adatot szerzett meg illegálisan a cégtől, melyért cserébe a REvil zsarolóprogram segítségével 21 millió dollárnyi, azaz több, mint 6,8 milliárd forintnyi váltságdíjat követeltek. 

A Grubman ezt nem volt hajlandó kifizetni, így a bűncsoport 2,4 gigabájt adatot szivárogtatott ki első áldozatukról, Lady Gagáról. Ezek között szerepelnek reklámszerződések, promóciós képek, költségelszámolások, illetve producerekkel, stábtagokkal, és más kollaborátorokkal kötött megállapodások is. Nem sokkal a szivárgás után a hekkerek már 42 millió dollárt, vagyis 13,7 milliárd forintot kértek a birtokukban lévő további adatokért cserébe. 

Madonna sincs biztonságban: ő is a cég ügyfelei közé tartozik.

Az ügyvédi iroda szóvivője a Rolling Stone magazinnak megerősítette a hírt, és elmondta: egyik cég sem immunis a hasonló támadásokra, és szorosan együtt dolgoznak a hatóságokkal, hogy az ügy végére járjanak. Hozzátette, hogy a kiberterroristákkal való egyezkedés, csakúgy, mint a váltságdíj megfizetése bűncselekménynek számítana, többnyire pedig az efféle hekkercsoportok azután is szivárogtatnak adatokat, hogy ily módon akár jelentős összeghez is jutnak. 

A cég hálás az ügyfelei támogatásáért, és elmondásuk szerint a továbbiakban is mindent meg fognak tenni, hogy a legprofesszionálisabb módon képviselhessék őket.