Online Eurovíziós Dalfesztivál MA este!

Ma este kilenc órakor kerül megrendezésre az Eurovízió-pótló! Stream a cikk végén!

Hiába, a koronavírus-járvány mindenki terveit keresztbe tette. Sem fesztiválokat (bár a Strand és az EFOTT egyelőre megtartásra kerül), sem közösségi eseményeket nem fognak megtartani a szervezők Európa szerte egy bizonyos ideig – ezt az országok vezetői határozzák meg.

Viszont, minden évben milliók nézik és izgulják végig az Eurovíziós Dalfesztivál adásait egy időben a TV képernyők előtt. Mivel, a mostani helyzetre való tekintettel idén lefújták a versenyt, kedveskedni szeretnének a hűséges rajongóknak, akik az idei megmérettetést is tűkön ülve várták.

a 41 fellépő

Ma este 9 órakor egy online közvetítés keretein belül ismerhetjük meg a 41 kiválasztottat, akik a különböző országokat képviselték volna. Ha ez nem lenne elég, az online térben zajló műsornak házigazdája is lesz, NikkieTutorials és Graham Northon személyében, sőt nagyszabású fellépők is készülnek az estére.

A szervezők a következőt nyilatkozták az eseményről:

Egy olyan műsorral szeretnénk jelentkezni, ami nem csak a 41 elődöntősre helyezi a hangsúlyt, hanem ki szeretnénk emelni az összefogás fontosságát is, melyet mindenki jelenleg otthonról tud támogatni. Természetesen támogatjuk azokat, akik nem tehetik meg, hogy ne kényszerüljenek dolgozni ezekben a nehéz időkben. Legyen ez egy felejthetetlen este a dalfesztivál történelmében.

– Sietse Bakker

Egy kis kedvcsináló az estéhez.

Nem csak az idei dalokat fogjuk hallani az este folyamán, hanem régebbi versenyzők is érkeznek majd a képernyőink elé, mint például Mans Zelmerlöw, Gali Atari, Marija Šerifović vagy Duncan Laurence.

Az online esemény várhatóan 2 órás játékidővel fog lezajlani, és további meglepetéseket ígérnek a szervezők.