Cory Monteith-re emlékezünk

Ma lenne 38 éves a hét éve, tragikusan fiatalon elhunyt színész, Cory Monteith. 

A kanadai sztárnak nehéz gyermekkora volt. Már 13 éves korától drog- és alkoholproblémákka küzdött, és rengeteget lógott az iskolából, amit 16 évesen ott is hagyott. Később, 27 évesen fejezte be a középiskolát egy alternatív program keretein belül. Fiatal korában kisebb bűncselekményeket is elkövetett, például a családjától és a barátaitól lopott, hogy tudja finanszírozni a függőségét. 19 éves korában az édesanyja közbeavatkozásának hatására rehabilitációra vonult, melyről azt nyilatkozta, ez mentette meg az életét akkor. A hírnév előtt számos furcsa állása volt, például taxizott és iskolabuszt is vezetett, ácsként is dolgozott, a Walmart-ban volt host, és több zenekarokban dobolt.

https://www.instagram.com/p/CADCKLdgLpR/?igshid=29sn43tsliky

Színészi karrierjét Vancouverben kezdte, szerepet kapott többek közt a Végső állomás 3-ban, és a Kyle, a rejtélyes idegen sorozatban is. A nagy áttörést a 2009-ben induló Glee hozta meg neki, melyben Finn Hudsont játszotta. A casting videójában érdekes módon ceruzákkal dobolt éthordókon, ez keltette fel Ryan Murphy érdeklődését, az élő meghallgatáson pedig annyira jól sikerült megragadnia a karakter naívságát és kedvességét, mintha csak neki találták volna ki.

Cory és Lea 2012-től a színész haláláig alkottak egy párt.

2013 márciusában újra elvonókúrára vonult a függősége miatt, csupán 4 hónappal később pedig alkohol és heroin túladagolásban elhunyt egy hotelszobában, Vancouverben. Barátnője, Lea Michele, akivel a Glee-ben is egy párt alkottak, azt nyilatkozta róla, hogy nagyon visszahúzódó ember volt. Több Cory-ról szóló dalt is kiadott, köztük az If You Say So, melyben utalást tesz a színész utolsó szavára hozzá, ami a “szeretlek” volt. 

Halála után a sorozatban méltóképp megemlékeztek róla, a rajongók pedig egy csillagot is vásároltak a sztár emlékére. 

Nyugodj békében, Cory!