23 dolog, amit tudnod kell LANA CONDORRÓL

Az megvan, hogy az apukája magyar?

A Netflix rajongók A fiúknak, akiket valaha szerettem-ben szerették meg Lana Condort, de most, hogy már a film második részét is láthattuk, épp itt az ideje, hogy egy kicsit jobban megismerjük a színésznőt, akinek amúgy pont ma van a 23. születésnapja. Pár nappal ezelőtt filmbeli kollégájáról, a jóképű és imádnivaló Noah Centineo-ról írtunk, ugyanis akkor ő lett egy évvel idősebb.

Összegyűjtöttünk nektek 23 dolgot, amit mindenképpen tudnotok kell a Netflix Lara Jeanjéről.
https://www.instagram.com/p/B_xwZJBFJYX/
1. Adoptálták – egy magyar férfi lett az édesapja.

Lana egy árvaházban élt Cao Tho városában a születése utáni négy hónapban, mielőtt Bob Condor, egy Pulitzer-díjra is jelölt MAGYAR újságíró és felesége, Mary örökbe fogadta őt és egy ázsiai kisfiút, Arthurt.

Vietnámban születtem, egy ír hölgy és egy magyar férfi adoptáltak engem, aztán Amerikába kerültem. Így valamilyen szinten egy vegyes háztartásban nőttem fel, mert a testvéremmel Ázsiából származunk, a szüleink pedig fehérek.

https://www.instagram.com/p/c7B6ctOrGh/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading
2. Vietnámi származású

Vietnámban született 1997-ben Tran Dong Lan néven, ami keresztelkedése után megváltozott Lana Therese Condorra.

3. Szerepelt az X-Men-ben

A számára áttörést hozó X-Men szerepét – kapaszkodj meg – élete harmadik meghallgatásán kapta meg. Az X-Men: Apokalipszis-ben, 2016-ban Jubileet alakította, innentől pedig nem volt számára megállás. Szerepelt már az Alita: A harc angyala című filmben is, a Syfy egyik legújabb és igen sikeres sorozatában, az Orgyilkos osztályban pedig egy igazán badass karaktert, Saya Kurokit alakítja.

https://www.instagram.com/p/BGIV7eQurMD/
4. Szereti a lovakat

…és a lóversenyeket. Sőt, ő maga is járt régebben lovaglóversenyekre, amiken nagyszerűen szerepelt.

https://www.instagram.com/p/BwkXFqJho9t/
5. Nem jár együtt Noah Centineoval

Egészen hihetetlen egy ilyen kémia mellett, hogy a két színész valójában csak a képernyőn alkot egy párt. Lana a való életben Anthony De La Torre színésszel van együtt már egy ideje, viszont remek barátságot ápol Noah-val. A közösségi oldalaikon is látszik, mennyire imádják egymást. (Mi azért eszméletlenül örülnénk, ha a sors valahogyan összehozná őket)

Csodálatos a kapcsolatom Noah-val, a való életben is nagyon jó barátom. Azt kell mondanom, hogy valószínűleg jól végeztük a munkánkat, ha az emberek szeretnek minket együtt. Amikor visszanéztem a filmet, még én is azt akartam, hogy Peter ls Lara Jean összejöjjenek.

https://www.instagram.com/p/B_-w2V3lYX_/
6. Imád főzni

De nemcsak főzni, hanem enni is. Lana instája lassan már úgy fog kinézni, mint egy gasztrobloggeré. Ne értsétek félre, ezt egy percig sem bánjuk!

https://www.instagram.com/p/B–SfC_FuIQ/
7. Van saját YouTube csatornája

Nem is olyan rég, 2020 februárjában jelent meg az első videója a YouTube-on, mára pedig már több mint 10 millió megtekintése van a csatornáján. Lana imádnivaló és vicces, szóval egyáltalán nem lepődünk meg ezen.

8. Jó barátja Sophie Turnernek

Lana az X-Men forgatása alatt ismerte meg a Trónok harca gyönyörű sztárját, és ekkor ketten együtt is éltek Montrealban egy ideig. Azóta is nagyon jó barátok, olyannyira, hogy Lana tavaly még a híres Jonas-esküvőn is ott volt.

Mindannyian nagyon közel álltunk egymáshoz, és Sophie egy hihetetlen lány. Vele töltöttem ott az időm nagy részét.

https://www.instagram.com/p/2G__xIurMw/
9. Nagyon alacsony

A fiatal hölgy mindössze 160 centiméter, így A fiúknak, akiket valaha szerettem forgatásán végig magassarkúban kellett lennie, hogy társa, Noah ne tűnjön olyan magasnak mellette – a srác ugyanis 25 centivel magasabb, mint a színésznő.

10. Profi balett-táncos

Lana nemcsak tehetséges színésznő, hanem kiváló balett-táncos is. Több neves iskolában tanulta ezt a művészetet, mielőtt a színészi pályára lépett, először Chicagóban, majd New Yorkban.

https://www.instagram.com/p/NKCW4PurFf/
11. Segít az állatokon

A színésznő korábban együtt dolgozott néhány Los Angeles-i állatmentővel, hogy felhívja a figyelmet az állatokra, és segítsen nekik új otthont találni. Ezenkívül 3 éves kora óta nem eszik semmiféle húst, peszkatáriánus életmódot folytat, és ő maga is örökbe fogadott egy kutyust. Emmyt.

https://www.instagram.com/p/BsoNOZph6x4/
12. Az első csókja hatodikban történt

Furcsa egy élmény volt, amit nem akarok újra átélni. Soha többé nem akartam azután senkit megcsókolni.

A srác, akivel ez hatodik osztályban megtörtént, sokkal alacsonyabb volt nála, és egy „Felelsz vagy mersz” keretén belül kellett megcsókolniuk egymást. Hupsz!

13. A High School Musical miatt tört össze először a szíve

Mindannyian imádtuk a Disney sikeres filmsorozatát, de Lana még nálunk is jobban fog emlékezni arra a pillanatra, amikor Troy és Gabriella útjai egy időre elváltak. Ez a momentum ugyanis akkor szó szerint összetörte a szívét – nyilatkozta egy interjúban.

Odamentem apukámhoz, és mondtam neki, hogy „Apa, meghalok! Én nem akarom ezt!”

14. Dwayne Johnson a plátói szerelme

Egy YouTube videóban árulta el a színésznő, mennyire odavan a Szikláért. Még azt is elmesélte, hogy online követte minden lépését a Jumanji sztárjának, még üzenetekkel is elárasztotta a Twitteren, és még mindig le van mentve egy videó a telefonjára, melyben Dwayne integet neki. Csak halkan megsúgjuk, Lana, mi mind jártunk már a te cipődben.

15. Thriller regényeket szokott olvasni

A Wired-nek nyilatkozott arról, mennyire megszállottja az összes thriller könyvnek. A családja még azt is megosztotta a világgal, hogy Lana elolvasna bármit, amiben benne van a gyilkosság vagy a halott szócska.

Elolvastam A beavatott és a Harry Potter sorozatot, szeretnék többet tudni a fiatal felnőtteknek szóló irodalomról, többet olvasni ebben a témában, de imádom a thrillert.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy kihagyta azt a könyvet, amiből a Netflix-film készült – épp ellenkezőleg! Lana attól tartott, hogy Jenny Han nem lesz elégedett azzal, ahogyan ő Lara Jeant alakítja. Szerintünk biztos lehet abban, hogy remek munkát végzett!

16. Támogatja a vietnámi nők oktatását.

Lana olyan ösztöndíjprogramot dolgozott ki szülőhazájában, ami lehetővé teszi, hogy a lányok a középiskola mind a négy évét végigjárhassák. A színésznő finanszírozza a tandíjakat, a könyveket, az egyenruhákat, ételt, és mindazt, amire a lányoknak a 4 éves tanulmányuk során szükségük lehet. Michelle Obamával ráadásul egyszer Vietnámba utazott, hogy az oktatás fontosságáról beszéljen.

https://www.instagram.com/p/B54gkmSFBFJ/
17. Introvertált

… ahogyan a karaktere, Lara Jean is. Lana régen egy katolikus magániskolába járt, ahol csak lányokkal találkozott, így nem sokat érintkezhetett fiúkkal. Elmondása szerint ezért lett introvertált és egy kissé visszahúzódó.

18. Képregényeket gyűjt

Minden bizonnyal, a legtöbb képregénye az X-Menről szól.

https://www.instagram.com/p/BFxHHSgOrDo/
19. Sokáig nem volt elégedett a testével

Amikor elkezdett táncolni, sokat aggódott azon, hogy nem „ideális” a teste. Étkezési rendellenessége és diszmorfiás zavara volt, de most már rendszeresen felszólal ezzel kapcsolatban, és előszeretettel posztol ételekről a közösségi oldalaira. 2020-tól pedig az Aerie nagykövete lett – ez egy olyan ruhamárka, melynek az a küldetése, hogy minden nővel elhitessék, bárhogyan is néznek ki, tökéletesek.

Ennetek kell. Nem szabad azt gondolnotok, hogy egy bizonyos testforma az ideális, mert nem az!

https://www.instagram.com/p/B9H3bELFRCG/
20. Tud énekelni is

És nem is akárhogyan! Barátjával, Anthonyval való közös daluk, a „Raining In London” videóklipje már több mint 3 millió nézettséggel rendelkezik. Lessétek meg ti is!

21. Jóban van A fiúknak, akiket valaha szerettem írónőjével

A fiúknak, akiket valaha szerettem írónője, Jenny Han egy „kezdőcsomagot” ajándékozott Lanának, mielőtt elkezdték forgatni a filmet, hogy segítsen neki megformálni a karakterét. A csomagban koreai nasik, gyertyák, egy napló és írószerek voltak. Azóta is nagyon jó barátságot ápolnak.

Az elejétől kezdve szerettem volna segíteni neki, hogy ez egy igazi ugródeszka legyen számára. A fiatal fehér színésznők, mint például Jennifer Lawrence vagy Emma Watson, mind befutottak, és csodálatos karrierjük van. Azt akartam, hogy Lanának is ugyanolyan lehetőségei legyenek, ne csak egy egyszeri alkalom legyen, hogy egy romkom főszereplője.

https://www.instagram.com/p/BmjBW_qhkR-/
22. Valóban az ő telefonjának hátterét láthattuk a filmben

A fiúknak, akiket valaha szerettem-ben volt egy olyan jelenet, melyben közelebbről is láthattuk Lara Jean telefonjának zárképernyőjét, melyen ő és Peter láthatók, ahogy egy kanapén szundiznak összebújva. Kiderült azonban, hogy eredetileg nem a filmbe készült az a kép: a filmkészítők kapták le Lanát és Noah Centineot, amikor a forgatások közben elszunyókáltak, és nemcsak Lara Jeannek, hanem Condornak is ez lett a telefonján a háttere.

https://www.instagram.com/p/BW3FM0HFwsw/
23. Harmadszor is Lara Jean bőrébe bújik

Igen, igen és igen: Érkezik A fiúknak, akiket valaha szerettem harmadik, és immár utolsó része! A forgatást már a második film megjelenésekor befejezték, szóval remélhetőleg nem sokáig kell várni arra, hogy ismét láthassuk Lara Jeant és Peter Kavinskyt.

https://www.instagram.com/p/B24eHHQlwYV/
Ha tetszett az összeállításunk, ne felejtsétek a lenti reakciógombokkal tudatni velünk!