Madonna 25 éves lemeze vezeti az amerikai iTunes listát: íme az album top 5 dala

Váratlan fordulat!

1994 október 25-én jelent meg Madonna hatodik stúdióalbuma Bedtime Stories címmel, és most, 25 évvel később listavezető lett az amerikai iTuneson. Egy neki teljesen új, r&b hangzást mutatott be a popkirálynő a lemezen, melyről egy Billboard #1 dala is született. Tekintsünk egy kicsit vissza a korongra: íme az 5 kedvenc számunk róla. 

Secret

A lemez első kislemezes dala egy igazi nosztalgikus sláger, akusztikus gitár kísérettel. A megjelenése teljesen úttörőnek számított a maga korában, hiszen az első olyan számok egyike volt, amiket le lehetett tölteni az akkoriban bébicipőben járó internetről, sőt, még a New York-ban forgatott klip egy részletét is meg lehetett nézni a premier előtt online. 

Human Nature 

Ezzel a dallal vágott vissza a popdíva kritikusainak, akik szerint az előző lemeze túlságosan szexuálisra sikerült. A szám a mai napig közel áll Madonna szívéhez, hiszen szinte az összes koncertturnéjában helyet kapott, a legutóbbi, Madame X turnéját is beleértve. Nem csoda, hiszen a szám üzenete a mai napig helytálló.

Take a Bow

A Billboard listavezető balladában Madonna egy igazán érett oldalát mutatta meg, és a hangi adottságait is minden addiginál jobban megcsillogtatta. A dalt az akkor legmenőbb sztárproducerrel, Babyface-el csinálta, aki egyben háttérvokálozik is benne. Az AMA-n még elő is adták közösen a slágert. 

Bedtime Story

A dalt az alternatív zene egyik királynője, Björk írta, a szürrealista klipet pedig még a New York-i Modern Művészeti Múzeumban is bemutatták, később pedig állandó darabjukká is vált. Hatalmas sikert aratott Madonna Brit Awards fellépésén is, ahol szirénként énekelte a díva a számot.

Survival

A lemez nyitódala egyfajta ars poeticának is felfogható, ugyanis Madonna arról énekel benne, hogy soha nem lesz belőle szent, de ennek ellenére meg fogja osztani a történetét. Az r&b szám producere nem más volt, mint Dallas Austin, akinek számos hatalmas slágert köszönhetünk.