Öt dolog, amit érdemes tudnod a „13 okom volt” sztárjáról, Katherine Langfordról

Ma lett 24 éves a Netflix üdvöskéje.

Az 1996-ban született Katherine Langford a cannes-i filmfesztiválon mutatkozott be először a „Daughter” című rövidfilmben, a nagy áttörést viszont 2017-ben a Netflix népszerű, „13 Reasons Why” (13 okom volt) című sorozatában nyújtott főszerepe hozta meg számára. Azóta már láthattuk őt többek között a „Kszi, Simon”-ban és a „Bosszúállók: Végjáték”-ban is, melyben egy rövid jelenet erejéig Tony Stark és Pepper Potts felnőtt lányát, Morgant alakította.

Születésnapja alkalmából összegyűjtöttünk nektek öt dolgot, amit mindenképpen tudnotok kell a gyönyörű és tehetséges színésznőről.
1. Nem olvasta el a könyvet a forgatások előtt.

A „13 okom volt” Jay Asher azonos című könyvéből készült sorozat, mely hamar közkedvelt lett a fontos mondandója miatt. Katherine az öngyilkosságot elkövetett Hannah Bakert alakította benne, amiért még Golden Globe-jelölést is kapott. Éppen ezért elég meglepő, ha azt mondjuk, a fiatal színésznő még csak el sem olvasta a produkció alapjául szolgáló regényt. Pedig így volt. Langford egy interjúban árulta el ennek az okát: nagy nyomás lett volna számára, ha 100%-osan a könyvbéli karaktert kellett volna megjelenítse.

https://www.instagram.com/p/BSq8Uipjkgg/
2. Skype-on keresztül hallgatták meg Hannah Baker szerepére.

Brian Yorkey, a show készítője élőben egyszer sem találkozott a színésznővel, mielőtt odaadta neki a sorozat főszerepét. Yorkey később elmondta, Hannah castingja bonyolult és nagyon nagy kihívás volt számára. Sok tehetséges színésznőt látott ugyan, de egy olyan személyre volt szüksége, aki különleges. Amint Katherine tudomást szerzett a szereplőválogatásról, beküldött egy videót, nem sokkal később pedig Skype-on keresztül meghallgatták őt a világ másik feléről.

https://www.instagram.com/p/Bg_zhwxjddp/
3. Ő maga is tapasztalta már az elutasítást.

Miután szemtanúja voltunk Hannah Baker gyötrődésének, Katherine hihetetlen színészi játékának, szerintem senki nem gondolná, hogy ezt a gyönyörű és tehetséges lányt bárki elutasította volna valaha. A középiskola elvégzése után azonban nem egy, hanem az összes színészi iskola elutasította a jelentkezését, hivatkozva az akkor még nagyon kevés tapasztalatára. Ez vezette Langfordot ahhoz, hogy órákat vegyen és színészi workshopokra járjon Perth-ben, miközben három részmunkaidős állása is volt.

https://www.instagram.com/p/BT9ePsTjhcL/
4. Hatalmas Lady Gaga rajongó.

Katherine két orvos gyermekeként született, ezért érhető, hogy gyerekkorától kezdve érdekelte őt az orvostudomány, sőt a politikával is szemezgetett. Mégis, 2012-ben, amikor 16 éves volt, elment kedvenc énekese, Lady Gaga egyik koncertjére a Born This Way Ball nevű turné keretein belül, és az énekesnő műsora olyan nagy hatást gyakorolt rá, hogy elkezdett zongorázni, zenélni. Három dalát, az „I’ve Got a Crush on Zoe Bosch”-t, a „3 Words”-t és az öngyilkosság-ellenes „Young and Stupid”-ot nagyobb közönségnek is megmutatta.

Olyan volt, mint egy spirituális élmény, annyira megindított az előadása, hogy hazamentem, és még azon a héten elkezdtem tanulni zongorázni.

5. Egy újabb Netflix sorozatban kapott főszerepet.

2020-ban indul majd útjára a Netflix legújabb sorozata, a „Cursed” (Átkozott), amely az Arthur-legendák újraértelmezése. Katherine egy Nimue nevű tinédzserlányt fog alakítani, aki arra született, hogy a tó úrnője legyen. Nimue a zsoldos Arthurral együtt elindul Merlin felkutatására, hogy átadjanak neki egy ősi kardot. A sorozat Frank Miller és Tom Wheeler azonos című könyvét veszi alapul. A premiernek egyelőre még nincsen pontos dátuma.

https://www.instagram.com/p/ByLY3beFlP-/