Egy dalban hallhatjuk Rúzsa Magdit és Horváth Tamást!

Megérkezett a STRAND ALLSTARS anyák napi slágere.

Közeleg az anyák napja, ez alkalomból pedig a STRAND fesztivál felkérésére összeállt Rúzsa Magdi, Horváth Tamás, Lábas Viki és Járai Márk, hogy elénekeljék Bródy János Mama kérlek című klasszikusát. Ezzel a dallal mondanak köszönetet az anyáknak több tízezer fesztiválozó nevében is.

A MOL az Együtt az Autistákért Alapítvánnyal közreműködve május 3-ig minden megtekintés után 1 forinttal támogatja az autista gyermekeiket egyedül nevelő anyukákat. 

A STRAND ALLSTARS tagjai, Lábas Viki, Rúzsa Magdi, Horváth Tamás és Járai Márk a dal születése során nem is találkoztak egymással, a felvétel eredetileg tervezett időpontját a koronavírus járvány miatt le kellett mondaniuk, a dal és a videóklip a művészek otthonában, házi stúdiójában készült. A klipben az előadók gyerekkori fotói és a STRAND Fesztivál életképei váltják egymást.

Nézzük, hogyan nyilatkoztak a közreműködő előadók a dalról:

Kiskorom óta ismerem ezt a dalt és beivódott már rég az emlékezetembe. Bródy egyik legszebb dala a sokból, és szeretem benne a kérdésfeltevéseket, hogy az anya tényleg ilyen gyereket szeretett volna, tényleg erre vágyott-e, nekem mindig kicsit keserédes hangulatom lesz tőle a csavarok miatt, de ettől tud velejéig igaz és őszinte is lenni. Köszönöm az anyukámnak, hogy elviselte a nem hétköznapi habitusomat, természetemet, és ezt kezelni is tudta mindig, akármilyen nehéz helyzetek is adódtak, ő mindig mindent megoldott és mi semmi rosszat, szomorúságot nem éreztünk rajta. Azt üzenném neki, hogy tartson ki mindig, vigyázzon magára, és szeresse magát egyre jobbadn, mert megérdemli a boldogságot.

– Lábas Viki
https://www.instagram.com/p/B97Hw8aFMzG/?igshid=mtid4rcigoyu

Engem ez a dal leginkább arra ébreszt rá, hogy minden ember tényleg egy kis külön világ vagy bolygó. És az anyák nélkül, ez a sok pici-pici világ nem volna. Se a szép pillanatok, örömök, vagy éppen bánatok, amikre majd egyszer öregen jó lesz visszanézni. Anyának lenni talán a legbonyolultabb dolog a világon, és miközben a világ szinte mindig fáradt, egy anya nem lehet az soha. Az én anyám olyan ember, aki akkor adott azt hiszem a legtöbbet, amikor semmije se volt. Olyat adott, amit nem lehet kézzel megfogni, de értékesebb mindennél. Fogta azt a valamit, beletette a szívembe, és azóta ott dobog bennem, amíg csak élek, ha egyszer lesz gyerekem, bízom benne, hogy ezt a valamit majd én is oda tudom neki adni. Anyám sose kért tőlem semmi mást, csak azt, hogy legyek jó ember.

– Rúzsa Magdi
https://www.instagram.com/p/B8nyPrqh2cZ/?igshid=10ce8rha9qd2b

Bevallom, ezt a dalt én sosem éreztem magaménak, hiszen elváltak a szüleim kiskoromban, és én édesapámmal maradtam, de a projekt kapcsán, illetve a régi képek előkeresése következtében beugrottak olyan emlékek és történetek, amik meghatározták a dal készítése közbeni hangulatomat. Ígérem anyunak, hogy ezentúl gyakrabban hívom majd fel!

– Járai Márk
https://www.instagram.com/p/B73C4GRHqCP/?igshid=1xs1c62t9szuu

Mindig próbálok arra törekedni, hogy a dalaimmal olyan üzenetet adjak át, aminek súlya van, ami megnyom belül egy gombot. Olyasmi, amivel tudunk azonosulni. Na, ez a dal pont ilyen: mély és tiszta. Én sajnos már nem beszélhetek Édesanyámmal, mert elhunyt, de akkor is üzennék neki. Mégpedig azt, hogy úgy élem az életem, ahogy megígértem neki, s talán még annál is jobban. Köszönöm, hogy esélyt adott arra, hogy elérhessem az álmaim, és egy olyan életet élhessek, amire mindig vágytam. Örökké hálás leszek, mert megtanított arra, hogy nincs mitől félnem.

– Horváth Tamás
https://www.instagram.com/p/B9exUBgpY4n/?igshid=1q7x6jku9xq6o

Még a szerző, Bródy János is megszólalt a feldolgozás kapcsán, melyet gyönyörűségesnek és meghatónak nevezett.

Számomra rendkívül nagy megtiszteltetés, hogy az én dalommal köszöntik az anyukákat 2020 májusának első vasárnapján. Egy szerzőnek mindig öröm, ha kivételes tehetségű előadók éreznek rá a dalba sűrített mondanivalóra, és a STRAND Fesztivál felkérése garancia volt a feldolgozás minőségére. A zenei alap a Margaret Island műve, akik mindig jó érzékkel nyúltak az általam írt dalokhoz, és ebből a felvételből is kiderül, hogy milyen kiváló muzsikusok. És hát az énekhangok is elbűvölőek.

– Bródy János