LISTA: 10 sláger, amit eredetileg más előadó énekelt volna

Mi lett volna, ha…

Mikor egy dalból világsláger válik, annyira összeolvad az előadójával, hogy szinte elképzelhetetlen lenne más énekestől hallani. Pedig rengetegen passzolnak le egy-egy számot, mert nem tetszik nekik, vagy épp nem illik az akkori albumukhoz, amikből aztán mások igazi slágereket csinálnak. Ilyenkor pedig már csak sopánkodhatnak az énekesek az elszalasztott lehetőség miatt. Íme 10 ilyen sláger, melyeket eredetileg másnak szántak, mint aki végül énekelte.

Britney Spears – Toxic

El tudjátok képzelni Britney Spears diszkográfiáját az egyik védjegyének számító Toxic nélkül? Pedig majdnem így lett. A 2003-as megaslágert ugyanis eredetileg Kylie Minogue kapta volna, ám ő visszautasította. Az ausztrál énekesnő a Capital FM-nek később azt nyilatkozta, hogy nem bánja: ez a hajó elúszott, és ezt elfogadta. 

Ed Sheeran – Shape of You 

A brit szupersztár legnagyobb slágere majdnem Rihanna slágere lett, Ed ugyanis épp más előadóknak írt dalokat, mikor a Shape of You megszületett. Először úgy gondolta, a szám tökéletes lesz a barbadosi énekesnőnek, ám egy idő után túlságosan személyes lett a szövege, amit Rihanna tuti nem énekelt volna el, így inkább megtartotta a dalt magának.

Lady Gaga – Telephone (feat. Beyoncé)

Az akkoriban szinte még ismeretlen Lady Gaga is dolgozott Britney 2008-as, Circus című albumán, erre szánták eredetileg a Telephone-t is. Az énekesnő nem tartotta meg a dalt, mert nem illett bele a lemez hangzásába, így végül Gaga adta ki Beyoncé-val karöltve, és a 2000-es évek egyik legnagyobb kollabja lett belőle. 

Selena Gomez – Same Old Love

Selena 2015-ös slágerét Charli XCX írta, eredetileg magának, de az ő hangzásvilágába mégsem illett bele. Rihanna is felvette a maga verzióját, ám végül Selenánál kötött ki a dal, aki Charli szerint tökéletesen a saját képére formálta azt. Nem csoda, hiszen Justin-nal való szakítása után bizonyára teljesen át tudta érezni a szám szövegét. 

Beyoncé – Pretty Hurts 

Sia, a dal írója először Katy Perry-nek küldte el a demót, de az énekesnő nem látta az üzenetet. Rihanna és csapata hónapokig ültek rajta, viszont végül nem vették meg. Sia elmondása szerint ezután jött a képbe Beyoncé, aki azonnal magának akarta a dalt, amint meghallotta. 

Rihanna – We Found Love

A Calvin Harris-szel közös, 2011-es slágert majdnem a Pussycat Dolls énkesnője, Nicole Scherzinger kapta, ám ő visszautasította, mert nem szeretett volna akkoriban több EDM zenét csinálni. A We Found Love végül Rihanna egyik legsikeresebb dala lett, így érdekes belegondolni; vajon mennyire alakult volna máshogy Nicole szólókarrierje, ha mégis elfogadja a számot?

Miley Cyrus – Party In The U.S.A.

Jessie J a Glamournak elárulta, hogy eredetileg a saját, debütáló lemezére írta a dalt, ám soha nem énekelte fel, így végül Miley-hoz került. Nos, lehet, hogy a brit énekesnő egy hatalmas slágertől esett el, viszont saját bevallása szerint nem kevesebb, mint 3 teljes évig fizette a lakbérét a szám bevételéből!

Kelly Clarkson – Breakaway 

A dalt Avril Lavigne írta, eredetileg a 2002-es, debütáló albumára, ám végül nem került fel rá, mert úgy gondolták hangzásilag nem illik bele. Kelly 2004-ben adta ki a saját verzióját, és érdekesség, hogy ő sem tervezte rátenni a lemezére, viszont a halatamas sikere miatt még a korong címe is Breakaway lett. 

Charli XCX – Boom Clap

A brit énekesnő Hilary Duff 2015-ös, visszatérő lemezére szánta a dalt, ám az ex-Disney-sztár csapata visszadobta, mondván, ez nem elég menő Hilary-nek! Charli elmondása szerint csalódott volt, ám semmi oka rá, hiszen végül a saját verziója meghozta neki a mainstream sikert, és azóta is az egyik legismertebb dala.

Rita Ora & Liam Payne – For You

A Sötét 50 árnyalata készítői Justin Bieber-t szerették volna hallani a film betétdalában, ám az énekes akkor épp szüneteltette a karrierjét, ezért nem is énekelte fel a számot. Így került Liam-hez és Ritához a dal, akik hatalmas slágert kreáltak a szerzeményből. 

Attachment.png