Így ünnepelték a Földet a világsztárok

Ebben az évben különösen fontos lett ez a nap.

Április 22 a Föld napja, aminek alkalmából minden évben különböző eseményeket rendeznek világszerte. Idén azonban már 50. alkalommal tartottuk meg ezt a jeles ünnepet, és a koronavírus járvány okozta új, megváltozott helyzetben még inkább elengedhetetlenné vált, hogy egy kicsit gondoljunk a planétánkra, a környezetünkre, várva, hogy visszatérhessen minden a régi kerékvágásba. Mutatjuk, hogyan ünnepeltek a sztárok.

Niall Horan

A One Direction egykori énekese Instagram storyjában osztott meg velünk néhány képet a kedvenc utazásairól, megjegyezve, milyen szerencsések vagyunk, hogy ezen a bolygón élhetünk.

Szerencsés vagyok, hogy az évek alatt láthattam is egy kicsit belőle. Szóval igen. Álljunk meg, és szívjuk magunkba jobban ezt a világot. Kibaszottul szép, és nem vehetjük készpénznek.

Zac Efron

Zac a Discovery Channel „The Great Global Cleanup” (A nagy globális takarítás) című különleges műsorában szerepel majd, melyben megmutatják, mit is tesznek a klínaaktivisták annak érdekében, hogy megóvják a Földet.

Boldog Föld napját! Mindig csodáltam az Anyatermészet varázsát ás rejtélyét. Az ismeretlen felfedezése mindig is a szenvedélyem volt, és most rájöttem, mennyire fontos vigyázni a bolygónkra, az embereinkre és minden élőre, amivel ezt megosztjuk. Kérlek, legyetek biztonságban, legyetek egészségesek és kedvesek egymással!

Miley Cyrus

Miley Instagramon posztolt egy-egy részletet az „Inspired” és „Wake Up America” című dalaiból, reflektálva a Föld napjára.

Gondolkodtam a Föld napjáról, és visszaemlékeztem erre a dalra, amit 2008-ban írtam és jelentettem meg. Úgy érzem, most ezek a szavak igazabbak, mint valaha! Különösen a klímaváltozási aktivistákkal való beszélgetéseim után, tudom, hogy ha MOST összefogunk, akkor változtathatunk!

https://www.instagram.com/p/B_TrNgXJS4r/
Jess Glynne

Az énekesnő Instagramon tudatta velünk, mennyire várja, hogy ismét kimozdulhasson. Szerencsére ezzel nincsen egyedül.

Boldog Föld napját! Vegyél egy mély lélegzetet, és mondd azt, hogy „Köszönöm”! Alig várom, hogy újra felfedező útra indulhassak.

https://www.instagram.com/p/B_S2LIihb6Y/
Rita Ora

Rita korábban azt nyilatkozta, hogy a napi séták nagy mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy egészséges fizikai és szellemi állapotát fenntarthassa ebben a nehéz helyzetben. A Föld napja alkalmából pedig megosztott velünk egy rövid videót, melyben smink nélkül napozik és relaxál.

Boldog Föld napját mindenkinek! Ez a nap most fontosabb, mint valaha. Ünnepeljük meg ezt a bolygót, és gondoskodjunk róla, hogy vigyázunk rá!

https://www.instagram.com/p/B_TA_4RjMjq/
Ashley Tisdale

A „High School Musical” sztárja többek között a vegán étrendre is felhívta figyelmünket Instagram posztjában.

Boldog Föld napját! Remélem, ma mindannyian reflektálhatunk a bent töltött időnkre, és jobb módszereket találunk a bolygónk kezelésére. Ez nem arról szól, hogy tökéletesek legyünk, hanem hogy jobbak. Hogyan tudsz segíteni? Ennél kevesebb állati fehérjét, és helyette több vegán opciót? Tudnád a szemetedet egy kukába dobni ahelyett, hogy az utcára dobnád? Ezt a gyönyörű helyet, amit mi az otthonunknak hívunk, tisztelnünk kell! Kezdjünk el többet adni, mint elvenni! Amikor nagyon aggódok, mindig felnézek a fákra és az égre, és ez megnyugtat, átsegít, szóval segítsünk mi is!

https://www.instagram.com/p/B_Sb9eulDg5/
Halsey

A fiatal énekesnő egy pimasz, meztelen képpel hívta fel posztjára a figyelmet. Miután természetesen mindenki megcsodálta a hátsóját, és a bejegyzése tartalmára figyelt, a Föld védelméért való kisebb változtatásokat emelte ki.

Most, hogy már figyeltek rám… Boldog Föld napját! Arra bátorítom minden követőmet, szánjon némi időt arra, hogy átgondolja, miként élhetne fenntarthatóbban ezekben az időkben. Mindannyian végrehajthatunk apróbb változtatásokat hulladék csökkentéséért, például emlékezhetünk az újrahasznosításra, műanyag helyett használhatunk fa edényeket, átválthatunk természetes szilárd samponokra és kondicionáló szerekre, vásárolhatunk kisebb mezőgazdasági vállalkozásoktól, stb. Tudom, hogy még hosszú utat kell megtennem, hogy csökkentsem a hulladékot és a szén-dioxid kibocsátást, amit a szakmám történelmileg maga után von, de a csapatom és én keményen dolgozunk ezen! Ha már aggódsz a veszély miatt, ami a Földünket fenyegeti, minden apróbb változtatás nagy megkönnyebbülést és boldogságot hozhat számodra. Küldöm a szeretetem.

https://www.instagram.com/p/B_TN2rRJiiB/
Bella Thorne

A „Shake It Up” sztárja egy szívhez szóló levelet írt a Földnek, majd arra kérte követőit, hogy osszák meg vele minden gondolatukat a Föld megóvásával kapcsolatban.

Ha van bármi gondolatod a Föld megváltoztatásával kapcsolatban, kommentelj! Szeretlek, Föld, és sajnálom, hogy nem vagyok mindig jó hozzád. Köszönöm, hogy hiszel bennünk, az emberi növekedésünkben! Köszönöm, hogy megengeded nekünk, hogy láthassuk minden szépséged a sötét részeiddel együtt! Köszönöm, hogy szeretsz minket, és mindenedet odaadod nekünk! Kezdjünk el jobban vigyázni a világunkra! Kérlek, írjátok le az ötleteiteket azzal kapcsolatban, hogy hogyan változtathatunk a Földön!

https://www.instagram.com/p/B_TAbmmHmBn/
Camila Cabello és Shawn Mendes

Camila a storyjában osztotta meg, hogy Shawnnal együtt megnézték a „Fantastic Fungi” című dokumentumfilmet, amit mindenkinek meg kéne néznie.

Boldog Föld napját! Hálásak vagyunk a varázslatos Anyatermészetnek!

Ellie Goulding

Az énekesnő 2017 óta az ENSZ Környezetvédelmi Programjának nagykövete. Azóta nála minden nap a Föld körül forog.

A 2020-as kijárási tilalom lehetőséget ad számomra ahhoz, hogy szünetet tartsak. Annyira büszke vagyok, hogy az ENSZ Környezetvédelmi Programjának globális nagykövete lehetek. Ebben az évben a Föld közel 8 milliárd embert tart fenn, miközben hihetetlen nyomás alatt van. Hihetetlen a Föld bolygó azon képessége, hogy regenerálódik, és egészséges talajt, belélegezhető levegőt és iható vizet biztosít számunkra, de mi visszaélünk ezzel. Ideje lépni. Amint kilépünk ebből a válságból, foglalkoznunk kell majd a természet és az éghajlat válságával is. Ki az, aki készen áll egy új életmódra, létezésre, álmodozásra, szeretetre és gondolkodásra, ami a Földet helyezi középpontba? Tudom, hogy én igen. Minden nap Föld napjának kell lennie.

https://www.instagram.com/p/B_Su5dSjUvw/
Diplo

A DJ viccesen közelítette meg ezt a jeles napot. Még több hátsó.

Igazából én egy fekete öves fehér ember vagyok. Boldog Föld napját!

https://www.instagram.com/p/B_TNd-FnD6M/