Készül az új Éhezők viadala film

Az új rész az eddigiek előzményeit fogja bemutatni.

A Lionsgate bejelentette, hogy készülőben van az új Éhezők viadala film, mely Suzanne Collins május 19-én megjelenő, The Ballad of Songbirds and Snake című könyvét veszi majd alapul, és az eddigi részek előzményét fogja bemutatni.

A történet 64 évvel az első film előtt játszódik, és Coriolanus Snow életéről szól majd 18 éves korától kezdve, még mielőtt Panem elnöke lett volna. Coriolanus itt még kedves és jóképű, és bár családja nehéz időket él, sorsa szerencsés fordulatot vesz, mikor esélyt kap rá, hogy ő legyen a tizedik éhezők viadalának egyik mentora. Lelkesedése azonban alább hagy, mikor megtudja, hogy mentoráltja az elszegényedett Tizenkettedik körzet kiválasztottja lesz.

A legutóbbi Éhezők viadala film 5 éve jelent meg.

Joe Drake, a Lionsgate elnöke elárulta: még nem állt fel a szereplőgárda, de nem fognak csalódást okozni a fanoknak, majd hozzátette:

Suzanne új könyvére megérte várni. Minden megvan benne, amit a rajongók elvárnak Az éhezők viadalától, miközben teljesen új szereplőket is bemutat. 

Az új részt Francis Lawrence fogja rendezni, csakúgy, mint az eddigi filmeket, a bemutató időpontjáról pedig egyelőre nem esett szó.