Zongorája mellől avatta fel vadonatúj albumát Låpsley

Március 20-án napvilágot látott Låpsley második albuma, a „Through Water„. Az egész világot felbolygató vírusvészhelyzetre reflektálva az énekesnő a megjelenés napján otthona melegéből, a zongorája mellől jelentkezett be élőben a YouTube-on, és előadta négy új dalát, illetve egy The xx-feldolgozást is.

#StayHome with Låpsley piano show intim hangulatú sessionjében elhangzó szerzemények: „Sadness is a Shade of Blue„,”Our Love is a Garden„,”Speaking of the End„,”Womxn„, „Shelter„(The xx Cover).

Q Magazine szerint a friss korong „még hatásosabb, mint az elődje”, a DIY Magazine pedig azt emelte ki, hogy habár Låpsley dalait

eddig is az énekesnő érzékeny, sebezhető természete hatotta át, de ez ebben az esetben inkább szándékos törekvés, mintsem véletlen

Az album hallgatása során tanúi lehetünk, amint egy művész megtanul az erősségeire támaszkodni, és többé nem húzódik vissza a rejteket adó homályba. Szárnyait próbálgató énekeslányból öntudatos énenesnővé válik. A „Through Water” pedig egy egyszerre törékeny és tiszta, mégis erőteljes, textúrákban gazdag anyaggá.

A lemez érkezését egyébként 16-án egy új beharangozó dal – a „Speaking of the End” – és annak klipje előzte meg, melyet az albumborító készítésével egy időben kaptak lencsevégre. A dal egy olyan ballada, mely az album kettősségének szívét alkotja, a múlt kapcsolataira reflektál, miközben tekintetét a jövőre szegezi.

Eközben a korábban megjelent „Womxn” is folytatja menetelését, mint sikeres nővé válási,- és önbizalomtuning himnusz. A TikTok például saját nemzetközi nőnap slágerévé választotta, illetve Taylor Swift is felvette a nőnapos lejátszási listájára. Március 8-án Låpsley a londoni March4Women eseményén is előadta a tracket.