Erre még te is felkapod a fejed!

„Az én babám hallod….” – kezd rá Bongor és kapja fel egyszerre mindenki a fejét – íme 2020 egyik legnagyobb durranása!

A rapID tehetségkutató Critics’ Choice kategóriájának győztese nem akármilyen dallal robban be a köztudatba. A pörgős, fülbemászó dallam és feel-good szöveg párosa egy igazán felejthetetlen trackben teljesedik ki.

A romantikus ihletésű, szókimondó szerzeményt egy vicces videóval tette tökéletessé Berta Csongor, azaz Bongor. A feltörekvő rapper mesélt is alkotásáról:

Lehet, hogy elsőre furcsa, de ezt a dalt eredetileg a feleségemnek írtam. A rendező ötlete volt, hogy mi lenne ha „az én babám” egy próbababa lenne. Átpörgettem a szövegrészeket a fejemben és mindennek lett egyszerre egy duplafedelű jelentése, annak meg pláne megörültem, hogy ez színészileg is mennyire hálás feladat lesz, hiszen sok lehetőség van benne. Egymásra dobáltuk az ötleteket, de tudtam, hogy lesz még egy szűrője a szerelmem személyében. Persze nem az engedélyére volt szükség, csak nem akartam, hogy rosszul essen neki, vagy, hogy magával azonosítsa a babát.

Szerencsére Bongor felesége nem csak, hogy engedélyezte, hanem egyszerűen rajongott az ötletért!

Az elkészült képi anyag magáért beszél. A kisfilm az ideálként felkínált tökéletesség kényszerét zseniálisan forgatja ki, miközben a szöveg arra reflektál, hogy nincs tökéletes szerelem, de nem is kell.

Ami tökéletes, az nem is emberi, hanem mű, sőt, bábuszerű

– fogalmazott Bongor

A verseny parádés felhozatalaból négy kategóriában választotta ki a szakmai zsűri a befutókat, akik profi klippel indíthatják be a karrierjüket. A kritikus díját nem akármilyen nevekből álló versenybizottság ítélte oda: Kiss Krisztina (BRAVO), Gerzsenyi Krisztián „Jolie” (ezRAP!), Kanozsay Árpád (rap.hu), Nagy Zoltán (Music Channel – 1Like HipHop) és Sajó Dávid (index) döntött az elismerésről.