EUROVÍZIÓ: EZ A 10 ELŐADÓ MÁR BIZTOSAN OTT LESZ A JÖVŐ ÉVI VERSENYEN

Ismerjük meg kicsit jobban a versenyzőket.

Mint ahogy már beszámoltunk róla, idén a koronavírus járvány miatt elmarad az Eurovíziós Dalfesztivál, viszont jövőre újra megtartják a versenyt. Eddig 10 ország jelentette be, hogy ugyanazok az előadók képviselik majd őket 2021-ben, mint akik idén tették volna, természetesen teljesen új dalokkal. Nézzük is, melyik az a 10 ország, és ismerjük is meg egy kicsit jobban a versenyzőiket.

AZERBAJDZSÁN: EFENDI

A 28 éves Samira Efendi számos zenei versenyen részt vett már, többek között a The Voice of Azerbaijan műsorban is, ahol a harmadik helyet szerezte meg magának. Szintén dobogós lett a Silk Way Star nevű nemzetközi dalversenyen, melynek Kazahsztán adott otthont, és tavaly a Voice of Nur-Sultan-on is ő képviselte hazáját, Azerbajdzsánt.

BELGIUM: HOOVERPHONIC

25 éves karrierjük során a Hooverphonic sikeresen ötvözte a szimfonikus és a popzenét. A frontemberük, Alex Callier mindig arra törekedett, hogy új dolgokat próbáljon ki, és minőségi dalokat készítsen, melyeket a belga zeneipar legjobb előadói énekeltek el.

BULGÁRIA: VICTORIA

Victoriát egyedi hangszíne és stílusa teszi Bulgária egyik legígéretesebb új előadójává. A fiatal énekesnő nagy erőkkel dolgozik első EP-jén, mely a tervek szerint idén ősszel érkezik majd. A zene mellett hatalmas állatbarát a lány, eddig 4 menhelyi kutyát, két nyuszit és egy papagájt fogadott örökbe, idén pedig még a Föld órájának is ő az egyik európai nagykövete.

GRÚZIA: TORNIKE KIPIANI

A 32 éves grúz zenész 3 gyermek édesapja, és egyébként hivatása szerint építészmérnök. 19 évesen alapította meg első bandáját, akkoriban azonban esze ágában sem volt énekelni, de mivel nem találtak maguknak énekest, így végül ő ragadta meg a mikrofont.

GÖRÖGORSZÁG: STEFANIA 

A szemtelenül fiatal, mindössze 17 éves Stefania Liberakakis egy görög és holland számazású énekes, színész, és youtuber. Stefania Hollandiában született és nevelkedett, és már nagyon kiskora óta imádja a zenét, így nem volt számára kérdés, hogy ezzel szeretne foglalkozni a jövőben.

IZRAEL: EDEN ALENE

A 20 éves Eden mindkét szülője Etiópiából származik, azonban ő már Jeruzsálemben született. A fiatal énekesnő 11 évig balettozott, ezután pedig énekórákra kezdett járni, és ekkor döntött úgy, hogy az énekesi pályára szeretne lépni.

SPANYOLORSZÁG: BLAS CANTÓ

A 28 éves énekes jelenleg az egyik legnépszerűbb spanyol előadó, és nem véletlenül. Blas egy igencsak sokoldalú művész, aki mindig a tökéletességre törekszik, és az élő fellépésein is rendszerint a legjobb formáját hozza.

SVÁJC: GJON’S TEARS

Gjon kisgyermek kora óta él-hal a zenéért, így soha nem volt kérdés számára, hogy az énekesi pályán szeretne tevékenykedni. 9 évesen megsiratta nagyapját, mikor Elvis Presley Can’t Help Falling In Love című klasszikusát énekelte neki, ezt pedig annyira formatív élményként élte meg, hogy a művészneve is innen származik. Elmondása szerint a zenéjével meg szeretné érinteni az emberek lelkét, hozzon az örömöt, vagy szomorúságot.

HOLLANDIA: JEANGU MACROOY

Jeangu 13. születésnapjára kapta meg az első gitárját, és már akkor tudta, hogy a zenével szeretne foglalkozni a jövőben. Az ikertestvérével, Xillian-nel egy bandát is alapítottak, 20 éves korában pedig Hollandiába költözött szülőhazájából, Suriname-ból, hogy ott építse tovább a karrierjét.

UKRAJNA: GO_A 

A Go_A nevű formáció tökéletesen ötvözi az ukrán népzenét az elektronikus hangzással. A banda nevében a ‘Go’ a mozgást, az ‘A’ pedig a görög ABC első betűjét, az alfát jelképezi, így a jelentése nagyjából annyi, amit a zenéjükkel is kifejeznek: visszatérni a kulturális gyökerekhez.